SzeretŇĎ Szabolcs, a Magyar Nemzet fŇĎszerkesztŇĎ-helyettese megrettent a 180 fokos fordulatt√≥l. Azt√°n m√©gsem l√°tott fordulatot, visszavonta a felmond√°s√°t, marad.

Egy Nyilatkozat c√≠mŇĪ nyilatkozat form√°j√°ban pecs√©telte meg a hŇĪs√©gesk√ľj√©t a tulajdonos√°hoz a Magyar Nemzet egyik vezetŇĎje. SzeretŇĎ azok k√∂z√∂tt a vezetŇĎ √ļjs√°g√≠r√≥k k√∂z√∂tt volt, akik, miut√°n Simicska Lajos m√©diac√©z√°r meghirdette a m√©diah√°bor√ļt Orb√°n Viktior ellen, hirtelen √©s csoportosan fel√°lltak.

HŇĎs√ľnk most r√∂vid √≠r√°sban magyar√°zza az esem√©nyeket az olvas√≥knak. Vicces, hogy l√©nyeg√©ben azzal kezdi, hogy soha az √©let√©ben nem l√°tta Simicska Lajost, √©s nem besz√©lt vele. Azt√°n arr√≥l besz√©l, hogy miut√°n bev√°llalta, hogy a felmond√°si ideje alatt dolgozzon, nem tapasztalt semmif√©le 180 fokos fordulatot, sem radik√°lis ir√°nyv√°lt√°st.

SzeretŇĎ ekkora elŇĎveszi az √≥lomos ostort, √©s √∂nn√∂n h√°t√°ra csap vele:

Nincs mit sz√©p√≠teni, egy hete elhamarkodott, rossz d√∂nt√©st hoztam. Olyan d√∂nt√©st, amely sokakat megt√©veszthetett, √©s hamis k√∂vetkeztet√©sek levon√°s√°ra adhatott alkalmat. Eln√©z√©st k√©rek ez√©rt! R√°ad√°sul egy vezetŇĎ nem hagyhatja mag√°ra a koll√©g√°it, a szerkesztŇĎs√©get.

Advertisement

Az √≠r√°s befejez√©s√©n pedig azt √©reztem, hogy a szerzŇĎ mintha m√©g mindig el√©gg√© f√©lne a l√©p√©se k√∂vetkezm√©nyeitŇĎl. Irt√≥ neh√©z lehet ilyen √©rt√©krendes √ļjs√°g√≠r√≥nak lenni, akit b√°rmikor hamm, bekaphat a Szeretett P√°rt √©s √Črt√©krend valamelyik nagyhala!

Nyilv√°nval√≥, hogy a mostani d√∂nt√©semet sokan sokf√©lek√©ppen fogj√°k magyar√°zni. Ez sz√°momra √©rdektelen. Semmi kedvem egy rossznak bizonyult d√∂nt√©s terh√©t cipelni. Mostani elhat√°roz√°som nem √°ll√°sfoglal√°s senki ellen√©ben, nincs politikai tartalma. Egyetlen √ľzenete: ki√°ll√°s a PethŇĎ S√°ndor √°ltal 1938-ban alap√≠tott Magyar Nemzet mellett. Ez a lap √©rt√©k, amely semmi m√°ssal nem p√≥tolhat√≥.