Egy ismeretlen BMW-s meg az Egy√ľtt aktivist√°i miatt besz√©lt √ļgy Ajtai a bajai v√°laszt√°son, mintha √©ppen l√°ncszavaztat√°st szervezne.

Az atv.hu besz√©lt azzal az Ajtai Tiborral, aki egy Egy√ľtt aktivist√°i √°ltal k√©sz√≠tett felv√©teleken mintha v√°laszt√°si csal√°sra instru√°lna egy f√©rfit, aki aut√≥val hoz v√°laszt√≥kat, √©s akinek Ajtai azt mondja, hogy nem baj, ha t√∂bbsz√∂r j√∂n, j√∂het ak√°r √∂tvenszer is.

A friss Ajtai-f√©le magyar√°zat szerint egy ismeretlen, BMW-s f√©rfi, akirŇĎl eddig sehol sem esett sz√≥, meg akarta f√©leml√≠teni a helyi rom√°kat, hogy el ne merjenek szavazni. (Itt kezdtem nevetni magamban, elk√©pzelve azt a szinte erŇĎszakos v√°gyat, hogy irt√≥ sokan szavazhassanak, amit agressz√≠v alakoknak kell megakad√°lyozniuk). Ajtai √°ll√≠t√°sa szerint csak az√©rt √©rkezett a helysz√≠nre, hogy megnyugtassa a bajai cig√°nyokat. √Čs az√©rt mondta a f√©rfinek, hogy j√∂het ak√°r √∂tvenszer is, mert az Egy√ľtt aktivist√°i elŇĎtte azt mondt√°k a fick√≥nak, hogy t√∂rv√©nytelen, amit csin√°l.

Ajtair√≥l m√°r a 2010-es kiskunf√©legyh√°zi l√°ncszavaz√°s eset√©ben is kider√ľlt, hogy mesteri magyar√°zatokat tud adni egy√©rtelmŇĪnek l√°tsz√≥ esetekben. Ott p√©ld√°ul azt mondta, hogy csak kamub√≥l vallotta be a jegyzŇĎnek egy 45 perces hangfelv√©telen, kis r√©szleteket is elmes√©lve, hogy sikeres l√°ncszavaz√°st szervezett a Fidesznek, akik k√©sŇĎbb nem teljes√≠tett√©k neki a cser√©be tette √≠g√©ret√ľket.

Advertisement

Az atv.hu cikk√©ben az az egyedi, hogy le√≠rj√°k, Ajtai mindent elmes√©lt nekik, majd megtiltotta, hogy felhaszn√°lj√°k az inform√°ci√≥kat. Azt√°n a k√∂vetkezŇĎ bekezd√©sben mindent le√≠rnak m√©gis. Ha van r√≥la felv√©tel√ľk, akkor √≠gy kell ezt csin√°lni, aki nyilatkozott, azt a hazai szab√°lyok szerint nem vonhatja vissza, legfeljebb perelhet, ha √ļgy √©rzi, nem azt √≠rt√°k le, amit ŇĎ mondott.