This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Cigányellenes BMW-sofőrre hivatkozik a láncszavaztatási szakértő

Egy ismeretlen BMW-s meg az Együtt aktivistái miatt beszélt úgy Ajtai a bajai választáson, mintha éppen láncszavaztatást szervezne.

Advertisement

Az atv.hu beszélt azzal az Ajtai Tiborral, aki egy Együtt aktivistái által készített felvételeken mintha választási csalásra instruálna egy férfit, aki autóval hoz választókat, és akinek Ajtai azt mondja, hogy nem baj, ha többször jön, jöhet akár ötvenszer is.

Advertisement

A friss Ajtai-féle magyarázat szerint egy ismeretlen, BMW-s férfi, akiről eddig sehol sem esett szó, meg akarta félemlíteni a helyi romákat, hogy el ne merjenek szavazni. (Itt kezdtem nevetni magamban, elképzelve azt a szinte erőszakos vágyat, hogy irtó sokan szavazhassanak, amit agresszív alakoknak kell megakadályozniuk). Ajtai állítása szerint csak azért érkezett a helyszínre, hogy megnyugtassa a bajai cigányokat. És azért mondta a férfinek, hogy jöhet akár ötvenszer is, mert az Együtt aktivistái előtte azt mondták a fickónak, hogy törvénytelen, amit csinál.

Ajtairól már a 2010-es kiskunfélegyházi láncszavazás esetében is kiderült, hogy mesteri magyarázatokat tud adni egyértelműnek látszó esetekben. Ott például azt mondta, hogy csak kamuból vallotta be a jegyzőnek egy 45 perces hangfelvételen, kis részleteket is elmesélve, hogy sikeres láncszavazást szervezett a Fidesznek, akik később nem teljesítették neki a cserébe tette ígéretüket.

Advertisement

Az atv.hu cikkében az az egyedi, hogy leírják, Ajtai mindent elmesélt nekik, majd megtiltotta, hogy felhasználják az információkat. Aztán a következő bekezdésben mindent leírnak mégis. Ha van róla felvételük, akkor így kell ezt csinálni, aki nyilatkozott, azt a hazai szabályok szerint nem vonhatja vissza, legfeljebb perelhet, ha úgy érzi, nem azt írták le, amit ő mondott.

Share This Story

Get our newsletter