This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Cigány származású jobbikoshoz költöztetik a cigányozó jobbikost

Illustration for article titled Cigány származású jobbikoshoz költöztetik a cigányozó jobbikost

Csak három napra, de akkor is! A politikai cukimukiság csimbirasszóját valósította meg Vona Gábor pártja hirtelen. A mezőtúri győztes Kötél János a hajdúszoboszlói Jónás Kálmán családjánál lesz kénytelen szembesülni azzal, hogy vannak dolgos és derék cigányok! Is!

Advertisement

Ez a közlemény jött az elmúlt percekben, személyesen Vona aláírásával:

A mezőtúri megismételt választáson fideszes ellenfelét hatalmas fölénnyel győzte le Kötél János jobbikos képviselőjelölt. A választási siker ellenére az újdonsült képviselő évekkel ezelőtti Facebook-bejegyzéseivel a Jobbik semmilyen formában nem vállal közösséget és azokat a leghatározottabban elítéli. Még akkor is, ha azok abban az időben születtek, amikor Gyöngyöspatán és Hajdúhadházon meglehetősen feszült légkör uralkodott, s neki mint a helyszíneken jelenlévő polgárőrnek érzelmileg felfokozott, zaklatott időszaka volt. A következmények alól ez sem menti fel.

Vállalhatatlan kijelentései miatt és a Jobbik valódi programjával való azonosulása érdekében Kötél Jánost a párt elnökeként arra köteleztem, hogy három napra költözzön a Jobbik cigány származású hajdúszoboszlói elnökéhez, Jónás Kálmánhoz.

Mindenkivel fontos tudatosítani, hogy a Jobbik nem a cigányság, hanem a tisztességtelen emberek ellen küzd, legyenek azok akár cigányok, akár magyarok. A pártnak egyetlen egy olyan törvényjavaslata sincs, nem volt és nem is lesz, amely magyar állampolgárok között különbséget tenne. Bízom benne, hogy egy olyan tisztességes cigány tagtársunk és helyi vezetőnk mellett, mint Jónás Kálmán, ezt Kötél János is megérti, és a jövőben ennek megfelelően látja majd el azt a közfeladatot, amellyel a mezőtúri lakosok megbízták.

A mezőtúri képviselő a felszólításnak eleget is tesz, amint munkahelyén meg tudja oldani az ahhoz szükséges szabadságot.

Advertisement

Az előzmény: Kötél János korábban cigányok legyilkolászásáról posztolgatott fb-n.

Share This Story

Get our newsletter