Ez egy ilyen nap: Panyi Szabolcs, az Index szerkesztŇĎje a Facebookon figur√°zta ki Szab√≥ Rebek√°t, a bajnaista P√°rbesz√©d Magyarorsz√°g√©rt politikus√°t. Teljes joggal, mert Szab√≥ "legal√°bbis az elemzŇĎ szerint" fordulattal posztolta ki B√∂cskei Bal√°zs nol.hu-s v√©lem√©nycikk√©t.

"Besz√©des c√≠m: nem √°rt a realit√°sokb√≥l kiindulni, √≠gy a t√°rgyal√°sok megkezd√©se elŇĎtt. Legal√°bbis az elemzŇĎ szerint." Ezzel a sz√∂veggel rakta ki a Facebookra Szab√≥ Rebeka volt LMP-s politikus B√∂cskei Bal√°zs "Ellenz√©ki t√©vhitek √©s realit√°sok" c√≠mŇĪ n√©pszabads√°gos cikk√©t. Panyit ez g√ļnyos online mosolyra ingerelte, mivel Szab√≥ √©s B√∂cskei j√°rnak egym√°ssal.

B√∂cskei annak idej√©n az Index h√ľlyepolitikai blogj√°nak, a K√©pviselŇĎ Funkynak is kedvence volt, ugyanis f√∂ldig l√≥g√≥ nyelvŇĪ gyurcs√°nyistak√©nt v√©dte a fŇĎn√∂k√∂t akkor, amikor m√°r az MSZP leghŇĪs√©gesebb harcosai is borzaszt√≥ k√≠nosnak √©rezt√©k Flet√≥ Fletonovicsot. Ez a mostani, elfogulatlan cikke egy√©bk√©nt az ellenz√©k v√°laszt√°si t√°rgyal√°sair√≥l sz√≥l, √©s hogy, hogy nem, a csaj√°val sz√∂vets√©ges Bajnai fel√© billen. Abban semmi k√≠nos nincs, ha az ember szolid√°ris a nŇĎj√©vel, de ha az a nŇĎ politkus, tŇĎle m√°r meredekebb dolog az objektivit√°s l√°tszat√°t fenntartva futtatni a h√°zi elemzŇĎ √≠r√°s√°t.

Update: Többen is írtak amiatt, hogy tegyem ki ide Böcskei nol-os cikkének egyik legfelháborítóbb mondatát, hát tessék:

Advertisement

"Akinek az √∂sszefog√°s sikeress√©ge fontos, annak be kell azt is l√°tnia, hogy ehhez mire van sz√ľks√©g, mit v√°rnak tŇĎle. Ha nem, √ļgy k√©pess√© kell tenni ‚Äď v√°laszt√≥polg√°roknak, v√©lem√©nyvez√©reknek, sz√∂vets√©gi t√∂mbvezetŇĎknek vagy k√∂zv√©lem√©ny-kutat√°soknak."

Igen, ember√ľnk a k√∂zv√©lem√©ny-kutat√≥kat is az antiorb√°nista √∂sszefog√°s r√©szeinek tekinti. Ňź ismeri ŇĎket jobban, amitŇĎl m√©g ijesztŇĎbb ez az egyszerre kommunista √©s orb√°nista mondat.