This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Cicaharc! Az indexes Szabó Zoltán kommentálja a Vastagbőr lelépését

Illustration for article titled Cicaharc! Az indexes Szabó Zoltán kommentálja a Vastagbőr lelépését

Nem megy rosszabbul a politikai blogoknak a blog.hu-n. Sőt ellenkezőleg! - állítja a Szabózé néven ismert médiahurrikán. És azt is mondja, hogy nem hanyagolták el a vastagbőrös Zérót. Félidőben bedobja a Gyilkos Statisztikát is, és azt mondja, nincs veszélyben az Indexen a szólásszabadság.

Advertisement

Ma már posztoltam egyet arról, hogy a Vastagbőr politikai blog lelépett az Index-blog.hu-tól az Átlátszóhoz, a bejegyzésben meginterjúvolva Zéró bloggert. Erre válaszol most Szabó Zoltán, az Index, a blog.hu és a Commentcom blog szerkesztője, az Index tartalomfejlesztési vezetője.

Szia,

Elég dermesztő ezt a posztot olvasni a Cinken a Vastagbőr távozásáról, miután tegnap beszéltem is az ügyről az Átlátszónál próbálkozó Zeroval, és egy kicsit másképp festette le az okokat. Például az nem hangzott el, hogy hét és fél év alatt senki nem szólt hozzá a Blog.hu-tól. (Persze a helyzet ennél bonyolultabb, mivel némiképp más a Blog.hu és más a Blogketrec, most már Index2, de ezt te is tudod Laci, hiszen számításaim szerint ebből a hét és fél évből egy jó darabig te voltál az Indexnél a blogminiszter). Az igazság ellenben az, hogy a Vastagbőr szerzői és a Blog.hu havi szinten kommunikáltak mind supportkérdésekről, mind egyéb lehetőségekről is. De erről Sára Laci tud többet mondani neked, ő tartotta Zeroval a kapcsolatot a Blog.hu-tól.

És ami ennél fontosabb: a Vastagbőr olvasottsága nem csökkent a redizájn óta. Ennek bizonyítására elküldöm a blog statisztikáját is, amiről a blog gazdáját védve kitöröltem as konkrét skálát. A blog az utolsó egy hétben teljesített csak rosszul, amikor már, gondolom a távozásra készülve, nem frissítették napi rendszerességgel.

Advertisement
Illustration for article titled Cicaharc! Az indexes Szabó Zoltán kommentálja a Vastagbőr lelépését

Sőt: a politikai blogok olvasottsága sem csökkent. Az átállás óta az Index2 valamivel jobban teljesít, mint annak idején a blogketrec, körülbelül 5 százalékos a növekedés, ami nem rossz, számításba véve, hogy mennyivel lejjebb került a Mindeközben miatt a blogtartalom. (Amúgy a Mindeközbenben is rengeteg blogajánló jelenik meg, vagyis nem igaz, hogy a közösség által írt blogok már nincsenek jelen az Index felső részén) A jobb hasáb ellenben viszont tényleg rosszabbul teljesít, mivel sok éven át a core indexes terület alatt ott inkább hirdetések és érdektelen dobozok voltak, így az olvasók nehezen szoknak hozzá, hogy a hatalmas Index2 vezetőképtől nagyon jobbra is fontos posztok vannak. De mivel ezt a problémát a dizájnváltás után pár nappal felismertük, további fejlesztésekkel készülünk, de addig is a politikai blogokat rendre beljebb, a vezető mellé, sőt vezetőbe rakjuk, így ez a rosszabbul teljesítő rész egyáltalán nem hat a politikai blogok olvasottságára. Minden nap több közéleti, politikai blogot is vezetőbe teszünk, így a Vastagbőr is többször járt így, ami a statisztikáján is látszik: olyankor az emlegetett 15 ezer olvasó sokszorosa érkezett az Index címlapjáról a blogra.

Az pedig, hogy az Index nem szeretné a politikai blogokat, vagy kínos lenne nekünk bármilyen hatalom bármely képviselője előtt, na az nettó baromság. Azt persze látom, hogy van, aki erre próbál játszani, aki azzal csábít át egyes blogokat, hogy az Indexen, vagy a Blog.hu-n nemsokára megszűnik a szólásszabadság. De az biztos, hogy amíg az Index szerkesztősége talpon van, ez nem történhet meg.

SzabóZoli

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter