A kormany.hu pillanatokkal a vicces GIF-ek megjelen√©se ut√°n leszedte a sportol√≥k t√°mogat√°s√°r√≥l sz√≥l√≥ vide√≥t. Egy lelkes tumblresnek viszont siker√ľlt archiv√°lnia az eredeti vide√≥t, amibŇĎl m√©g nem v√°gt√°k ki az izgŇĎ-mozg√≥ minisztereln√∂k√∂t.

Laci tegnap meg√≠rta, hogy a korm√°ny meg√ľzente a sportol√≥knak, jobb ha nem politiz√°lnak, mert k√ľl√∂nben nem kapnak p√©nzt. A hivatalos, kormany.hu-n tal√°lhat√≥ vide√≥t be is illesztette a posztba, azt√°n egyszercsak azt vett√ľk √©szre, hogy a felhaszn√°l√≥ azt elt√°vol√≠totta, az √ļj vide√≥ meg p√°r perccel kurt√°bb lett. Ja igen, √©s hi√°nyzik belŇĎle az a p√°r perc, amibŇĎl lehetett vicces GIF-eket gy√°rtani. P√©ld√°ul ilyet. Vagy ilyet. Teljesen nem siker√ľlt kipucolni belŇĎle a tikkel√©st, a c√≠mlapk√©p arca p√©ld√°ul sim√°n benne maradt.

Advertisement

Itt az eredeti, archivált videó reszegbroker jóvoltából:

Advertisement

Itt pedig a cenz√ļr√°zott:

Az √ļj vide√≥b√≥l teljesen kiv√°gt√°k Borkai Zsolt MOB-eln√∂k besz√©d√©t, ami alatt az eredeti vide√≥ban t√©nyleg √ļgy mozgott Orb√°n mint egy sajtkukac. T√©nyleg ekkora lett volna a k√∂z√∂ss√©gi viccelŇĎd√©s ereje, hogy meg kellett szabadulni ettŇĎl a kellemetlen r√©sztŇĎl √©s azonnal √ļj vide√≥t kellett v√°gni? Vajon minek a hat√°sa alatt lehetett Orb√°n? Ilyenkor biztosan t√∂k divatos belekiab√°lni, hogy "OPNI" meg "ECHELON" megy "GY√ćKEMBERINV√ĀZI√ď" meg "SPURI", de nekem pont olyannak tŇĪnik, mint egy √°ltal√°nos iskol√°s gyerek, akinek megmondt√°k, hogy ha elszavalja a verset hib√°tlanul, kap ut√°na egy Kinder-toj√°st. √Čs semmi m√°sra nem tud gondolni k√∂zben, csak arra a toj√°sra, a k√©tr√©tegŇĪ csokol√°d√©ra, a mŇĪanyag burokba rejtett meglepet√©sre, vajon koala lesz vagy kisdiszn√≥? Lesz hozz√° matrica vagy m√°r ki lesz festve? Azonnal kider√ľl, amint felolvassa a sportol√≥knak sz√°nt k√≥dolt kamp√°nysz√∂veget.