Illustration for article titled Capellót a lézer menti meg Szibériától?

Az idős olasz mester egy pillanatig nem zavartatta magát a ténytől, hogy az általa irányított oroszok játszották az egyik legrosszabb focit a vébén, hanem megtalálta az igazi felelőst.

Advertisement

Fabio Capello szerint ugyanis az orosz kapust, Igor Akinfejevet a nézőtérről lézerrel vakították el az algériaiak egyenlítő gólja előtt, ezért nem sikerült nyernie a csapatának. És bár a lézer zöld fénye tényleg látszik a fenti képen is (a kapus vállánál), ezzel sikeresen eltereli a figyelmet pár tényről.

Például arról, hogy Oroszország nyeretlenül esett ki egy olyan csoportból, amelyben Algéria és Dél-Korea is ellenfél volt. Aztán arról, hogy az orosz csapat mindhárom meccsen igen-igen gyengén játszott, csak felvillanásai akadtak. Végül az sem mellékes, hogy Capello mindezt a vébé legjobban fizetett szövetségi kapitányaként hozta össze.

Advertisement

Ráadásul a tegnapi döntetlen és kiesés azt jelenti, hogy az egyre inkább csak régi dicsőségéből élő Capello eddigi hét vébémeccséből mindössze egyet tudott megnyerni (négy éve Angliával Szlovénia ellen), de gyorsan kijelentette: ha a munkáltatója szeretné, ő szívesen maradna tovább is.

(AP Photo/Michael Sohn)

Share This Story

Get our newsletter