This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Cambridge-ben terjeszkedne a Culinaris

Illustration for article titled Cambridge-ben terjeszkedne a Culinaris

Tökös húzás, hogy az ismert csemegeboltlánc a Cink információja szerint kilépne a nemzetközi piacra – ráadásul úgy, hogy egyből Nagy-Britanniát célozza meg. És nem az olcsó, hanem ellenkezőleg, a legmagasabb kategóriában akarják leverni a brit gourmet-boltokat.

Advertisement

Alapítása óta meghökkentően erős indulatokat kavar a Culinaris, ami most megmutathatja, hogy csupán rosszindulatú, féltékeny rágalom-e az a kritika, hogy ugyanazt árulják, mint egy átlagos olasz szupermarket, csak kétszer annyiért. Nagy-Britannia ugyanis a történelmi hagyományai és a pénze miatt csemegeboltvonalon erős ország, míg Magyarország éppen az ellentéte. Ha tényleg ez lenne a Culinaris üzleti modellje, az Angliában nyilván nem válna be.

Ott felvenni a kesztyűt tényleg tökös dolog, így izgatottan kerestem meg Bogáthy Zoltán tulajdonost, hogy a részletekről érdeklődjek. Bogáthy nem tagadta, hogy boltnyitásra készülnek, de részleteket nem akart elárulni, azzal, hogy “amikor elérkezik az idő”, majd szívesen mesél.

Advertisement

A Cink – a tulaj megerősítése nélkül – úgy hallotta, hogy a cambridge-i bolt alapvetően olyan lenne, mint a hazaiak: vagyis minőségi csemegebolt, prémiumkategóriás magyar és nemzetközi árukkal, helyben sütött pékárukkal, friss élelmiszerekkel.

Arra pláne tök kíváncsi vagyok, hogy a Culinaris milyen magyar termékeket tartana versenyképesnek a brit piacon.

Advertisement

A Culinaris-fikázás nekem kezdetben egyébként még tetszett is – miközben persze rendszeresen vásároltam a boltban –, aztán idővel rájöttem, hogy ha igaz lenne, amit mondanak, az évek során egy rakás olcsóbb, de legalább ilyen jó csemegeboltláncnak kellett volna nyílnia Budapesten. Ám ez nem történt meg – vagyis a Culinaris tényleg tud valamit. Ha valóban megnyitják a cambridge-i boltot, és az is jól elműködik, kiderül majd, hogy mit tud tényleg.

Share This Story

Get our newsletter