Tal√°n a m√ļlt h√©ten lettem r√° figyelmes, hogy a De√°k t√©r szomsz√©ds√°g√°ban, a V√°rosh√°za parkn√°l ‚Äď ahol √©pp permanens cseh s√∂rfesztiv√°l zajlik ‚Äď roppant ismerŇĎs felirat tŇĪnt fel:

B U D A P E S T

Az embermagass√°g√ļ (vagy kicsit magasabb) t√©rbeli betŇĪk a 2006-os ŇĎszi utcai zavarg√°sokb√≥l lehetnek ismerŇĎsek. Az 56-os forradalom √ľnnep√©re k√©sz√ľlve, szeptember 11-tŇĎl Budapest t√∂bb pontj√°n tŇĪntek fel piros, feh√©r √©s z√∂ld betŇĪk, amikbŇĎl szeptember 23-ra a BUDAPEST A SZABADS√ĀG FŇźV√ĀROSA mondat √°llt √∂ssze.

A projekt kreat√≠v tervez√©s√©t, kivitelez√©s√©t, a FŇĎv√°rosi √Ėnkorm√°nyzat megb√≠z√°s√°b√≥l az ARC v√©gezte. (forr√°s)

√ćgy n√©zett ki a felirat:

Fotó: arcmagazin.hu

A vil√°g pedig ilyen √©s ehhez hasonl√≥ emblematikus k√©pekbŇĎl ismerhette meg elŇĎsz√∂r ezeket a betŇĪket, amik mondhatni benne voltak 2006. okt√≥ber 23-√°n a De√°k t√©ri √∂sszecsap√°sok sŇĪrŇĪj√©ben:

Advertisement

Fotó: Petr David Josek/AP

Bevallom, nem k√∂vettem szorosabban a korm√°nyellenes t√ľntetŇĎk √°ltal sz√©thurcolt betŇĪk sors√°t, annyit tudok, hogy a BUDAPEST sz√≥t alkot√≥ betŇĪk feh√©rre festve a Sziget fesztiv√°l bej√°rat√°n√°l tŇĪntek fel t√∂bb √©vben is:

Advertisement

Most pedig √ļjra itt vannak.