Illustration for article titled Budapest már nem ad pénzt playbackre

Póka Egon javaslatára a Fővárosi Önkormányzat úgy döntött, ők nem fognak finanszírozni semmilyen olyan eseményt, ahol bármilyen formában playbackelnek.

Advertisement

A playbackbe pedig a teljes-, és a fél-playback is beletartozik, szóval ha valaki laptopról nyomta volna be az alapokat, vagy az egyszerűség kedvéért magnóról a vadászkürtöt, az is kikerül a finanszírozásból. Ez pedig a saját eseményeikre is vonatkozik. A hivatalos javaslat így hangzott:

Szakmai szempontból támogatásra javaslom egy olyan önkormányzati határozat megszületését, amely ösztönzi az élő zene használatát, védve ezzel a muzsikusok és énekesek érdekeit. A határozat olyan kulturális szolgáltatást igénybe vevő eseményekre terjed ki, ahol a rendezvényre, ünnepségre meghívott (zenei) előadók közreműködése teszi színesebbé a programot, célja a minőségi szempontok figyelembe vétele, a rendezvények színvonalának emelése és a közreműködő művészek érdekeinek szem előtt tartása.

Advertisement

A BorsOnline nagyobb haverja a haknizó zenészeknek, úgyhogy ők meg is kerestek hármat. Fluor Tomi kicsit jogosan nem érti, hogy miért kell ezt erőltetni akkor, amikor létezik elektronikus zene is a világban. Falusi Mariann teljesen félreértette a határozatot, mert szerinte mostantól több pénz lesz élőzenére. Varga Mihállyal pedig nem szembesítették egyértelműen a döntést, mert ő még reménykedik, hogy fél-playback még lehet. Nem lehet.

(Kép: DrabikPany/flickr.com)

Share This Story

Get our newsletter