This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Budapest a világ 13. legkerékpárbarátabb városa

Illustration for article titled Budapest a világ 13. legkerékpárbarátabb városa

Én nem tudom, hogy aludta át a magyar média (beleértve minket is) a copenhagenize.eu idei eredményhirdetését, de örömmel jelentem, hogy napok óta megvan a top 20 és most is benne van Budapest, hurrá!

Advertisement

Kevésbé hurrá, hogy a 2011-es helyezésünkhöz képest visszacsúsztunk három helyet, igaz, hogy két éve még csak 80, most meg 150 nagyvárost vizsgáltak, hogy melyik a legtutibb bringás szempontból.

A "koppenhágaiasodást" elég szigorú kritériumrendszer szerint ítélik meg (így fordulhat elő az az abszurd szituáció, hogy Amszterdam koppenhágaibb Koppenhágánál is). A vizsgálat során 13 paraméter alapján pontoznak (többek közt nézik az infrastruktúrát, a várostervezést, a forgalomcsillapítást, politikát, a társadalmi hozzáállást, de például a bérbringarendszert is, aminek első árulkodó jelét épp a napokban kaptuk el).

Advertisement

Annak is szívből örülök, hogy tök menő Cycle Chic rendezvényen készült képet raktak be Budapestről a sajtóanyagba, szépen öltözött hölgyekkel és úrral. Kedvem szottyanna ideköltözni, ha nem laknék még itt.

Advertisement

Teljes lista alant:

Illustration for article titled Budapest a világ 13. legkerékpárbarátabb városa
Advertisement

/Photo credit: Copenhagenize Design Co./

Share This Story

Get our newsletter