Illustration for article titled Budapest a világ 13. legkerékpárbarátabb városa

Én nem tudom, hogy aludta át a magyar média (beleértve minket is) a copenhagenize.eu idei eredményhirdetését, de örömmel jelentem, hogy napok óta megvan a top 20 és most is benne van Budapest, hurrá!

Kevésbé hurrá, hogy a 2011-es helyezésünkhöz képest visszacsúsztunk három helyet, igaz, hogy két éve még csak 80, most meg 150 nagyvárost vizsgáltak, hogy melyik a legtutibb bringás szempontból.

Advertisement

A "koppenhágaiasodást" elég szigorú kritériumrendszer szerint ítélik meg (így fordulhat elő az az abszurd szituáció, hogy Amszterdam koppenhágaibb Koppenhágánál is). A vizsgálat során 13 paraméter alapján pontoznak (többek közt nézik az infrastruktúrát, a várostervezést, a forgalomcsillapítást, politikát, a társadalmi hozzáállást, de például a bérbringarendszert is, aminek első árulkodó jelét épp a napokban kaptuk el).

Annak is szívből örülök, hogy tök menő Cycle Chic rendezvényen készült képet raktak be Budapestről a sajtóanyagba, szépen öltözött hölgyekkel és úrral. Kedvem szottyanna ideköltözni, ha nem laknék még itt.

Teljes lista alant:

Illustration for article titled Budapest a világ 13. legkerékpárbarátabb városa
Advertisement

/Photo credit: Copenhagenize Design Co./

Share This Story

Get our newsletter