√Čn nem tudom, hogy aludta √°t a magyar m√©dia (bele√©rtve minket is) a copenhagenize.eu idei eredm√©nyhirdet√©s√©t, de √∂r√∂mmel jelentem, hogy napok √≥ta megvan a top 20 √©s most is benne van Budapest, hurr√°!

Kev√©sb√© hurr√°, hogy a 2011-es helyez√©s√ľnkh√∂z k√©pest visszacs√ļsztunk h√°rom helyet, igaz, hogy k√©t √©ve m√©g csak 80, most meg 150 nagyv√°rost vizsg√°ltak, hogy melyik a legtutibb bring√°s szempontb√≥l.

A "koppenh√°gaiasod√°st" el√©g szigor√ļ krit√©riumrendszer szerint √≠t√©lik meg (√≠gy fordulhat elŇĎ az az abszurd szitu√°ci√≥, hogy Amszterdam koppenh√°gaibb Koppenh√°g√°n√°l is). A vizsg√°lat sor√°n 13 param√©ter alapj√°n pontoznak (t√∂bbek k√∂zt n√©zik az infrastrukt√ļr√°t, a v√°rostervez√©st, a forgalomcsillap√≠t√°st, politik√°t, a t√°rsadalmi hozz√°√°ll√°st, de p√©ld√°ul a b√©rbringarendszert is, aminek elsŇĎ √°rulkod√≥ jel√©t √©pp a napokban kaptuk el).

Annak is sz√≠vbŇĎl √∂r√ľl√∂k, hogy t√∂k menŇĎ Cycle Chic rendezv√©nyen k√©sz√ľlt k√©pet raktak be BudapestrŇĎl a sajt√≥anyagba, sz√©pen √∂lt√∂z√∂tt h√∂lgyekkel √©s √ļrral. Kedvem szottyanna idek√∂lt√∂zni, ha nem lakn√©k m√©g itt.

Advertisement

Teljes lista alant:

/Photo credit: Copenhagenize Design Co./