A nap k√∂zlem√©nye a c√≠me ellen√©re csak mellesleg tartalmaz Keleti p√°lyaudvart √©s k√∂rny√©k√©t, illetve menek√ľlteket. A k√°osz n√©lk√ľl√ľk is k√°osz. Pl√°ne ilyenkor, az iskolakezd√©s napj√°n.

Az iskolakezd√©s idŇĎszak√°ban hatv√°nyozottan tapasztalhat√≥, hogy Budapesten komoly kih√≠v√°s k√∂zlekedni. Ma reggel sokan dug√≥kban araszoltak, vagy √©ppen valamilyen √©p√≠tkez√©sen botladoztak kereszt√ľl, mire el tudt√°k vinni a gyermek√ľket az √≥vod√°ba, iskol√°ba, illetve bejutottak a munkahely√ľkre. A kellemetlens√©geket csak tet√©zte, hogy a k√∂zbesz√©dben m√°r csak K√∂zel-Keletik√©nt emlegetett p√°lyaudvart lez√°rt√°k, mert k√©ptelenek voltak kezelni a megvadult migr√°nst√∂meget.

L√°thatjuk, hogy Budapest nagy r√©sze ma √©p√≠t√©si ter√ľlet. Ennyi √ļtfelbont√°s √©s √©p√≠tkez√©s egy idŇĎben eddig sohasem volt. Szomor√ļ, hogy az √©p√≠tkez√©sekkel √©s fel√ļj√≠t√°sokkal nem val√≥sulnak meg olyan √ļj, XXI. sz√°zadi forgalomtechnikai megold√°sok, amelyeket az ... kor√°bban m√°r szorgalmazott, √©s k√∂nnyebb√© tehetn√©k a budapestiek √©let√©t. Ebbe a k√∂rbe tartoznak a P+R parkol√≥k, a m√©ly√©p√≠t√©ssel megval√≥sul√≥ parkol√≥h√°zak, a f√∂ldfelsz√≠n alatti k√∂zleked√©s fejleszt√©se, a k√∂t√∂tt p√°ly√°s k√∂zleked√©si form√°k min√©l sz√©lesebb k√∂rŇĪ felsz√≠n alatti vonalvezet√©se. B√°r h√°rom dimenzi√≥ban √©l√ľnk, a k√∂zleked√©s tervez√©se sor√°n m√©g mindig csak k√©t dimenzi√≥ban gondolkodnak a XX. sz√°zad p√°rtjai.

Fejlett nagyv√°rosokban √©s fŇĎv√°rosokban mŇĪk√∂dŇĎ gyakorlat a v√°ros nagy r√©sz√©n t√∂bb szinten megval√≥sul√≥ k√∂zleked√©s, mely √°ltal a v√°ros √©lhetŇĎbb√© v√°lik, a forgalmi terhel√©s cs√∂kken. Itt az ideje, hogy Budapest a j√≥ megold√°sokat √°tvegye. Felsz√≥l√≠tjuk tov√°bb√° a fŇĎv√°ros vezet√©s√©t, hogy tegyen meg mindent a helyzet kezel√©se √©s a zavartalan utasforgalom biztos√≠t√°sa √©rdek√©ben. A Keleti p√°lyaudvaron tapasztalhat√≥ ostrom√°llapot felsz√°mol√°sa √©rdek√©ben elv√°rjuk a rendŇĎrs√©g hat√©kony int√©zked√©s√©t, a rend helyre√°ll√≠t√°s√°t √©s a lakoss√°g biztons√°g√°nak szavatol√°s√°t.

De melyik párttól jött ez?