Budaörs bemutatott a kormánynak

Az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszának fizetőssé tétele miatt a város nem fizeti tovább az autópálya és a felhajtók közvilágítását.

A budaörsi polgármester, Wittinghoff Tamás közleményében a közlekedési feltételek egyoldalú megváltoztatására hivatkozik, amikor bejelenti, hogy a város felmondja a magyar állammal kötött megállapodást.

Az M1-M7 autópálya közös bevezető szakasza keresztülszeli Budaörs városát és ily módon a helyi közlekedési hálózat szerves részeként üzemel. Ennek megfelelően a város – bár nem lett volna kötelezettsége – jelentős, többmilliárdos fejlesztéseket, bővítéseket hajtott végre, részben saját, részben a területén működő vállalkozásokkal közösen. Ezeket a beruházásokat térítésmentesen átadtuk a Magyar Állam tulajdonába. Ezen felül jelentős részt vállalunk az útszakasz napi üzemeltetésében, és mi fizetjük a főpálya és a lehajtók közvilágítását is

Advertisement

– írja Wittinghoff. Mint az ismert, a bevezető szakaszok fizetőssé tételének az egyik nagy vesztese Budaörs, amelynek belterületére esik január 1-től a fizetős szakaszokat elkerülő autósok fő útvonala.

A város február 28. napjával mondta fel a szerződést, de a felmondási idő alatt sem kívánják a közvilágítás költségeit vállalni, így az erre az időszakra eső számlákat továbbítják a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központnak.

Share This Story

Get our newsletter