Bréking: vége a Helyi Témának

Illustration for article titled Bréking: vége a Helyi Témának

Most jelentette be Vitézy Tamás egy értekezleten, hogy vége az egyik legmókásabb fideszes kampánylap történetének – értesült a Cink. Siratjuk. Sok éven át rengeteget röhögtünk rajta.

Advertisement

Csodás fejezet zárult le a magyar sajtótörténetben, Vitézy Tamás jobboldali milliárdos kormeghaladó lapja ugyanis bezárt. Az ingyenes terjesztésű, fénykorában a magyar városok postaládáinak nagy részébe eljutó újság műfajt teremtett. Nálunk igazából ők honosították meg a debil bálás bulvár és a kőkemény politikai kampány ötövözését egyetlen kiadványban, amit mintha belufizott zombik írtak volna. Ahogy annyi pionírral megtörtént, a Helyi Téma meghalt, miközben klónjai virágoznak, a műfaj bevetté vált. Ha manapság választást rendeznek, titkos banszámlát lehet rekeszteni a bulvárlap külsejű kampányújságokkal.

Azt jó ideje tudni lehetett, hogy az egykor óriás bevételeket hozó vállalkozás szenved, felkerültek a NAV végrehajtás alatt álló cégeinek listájára is, az újságírók nem kapták meg a pénzüket, februárban már meg sem jelentek. De a legutóbbi időkig tartotta magát az az Index és 444.hu által is megírt pletyka, hogy a Simicska Lajos sajtóbirodalma után maradt űrbe az utolsó pillanatban benyomulhatna a Téma – például ha megvenné a Századvég.

Advertisement

Tudomásunk szerint nem fogja, Vitézy azt közölte a munkatásakkal, hogy bezárják a boltot.

Ezennek alakuljunk nosztalgiafórummá, elő a kedvenc helyi témás cikkeiddel és képaláírásaiddal!

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter