K√∂z√∂s jel√∂ltek √°ll√≠t√°s√°t javasolja a Magyar Szocialista P√°rt az okt√≥beri √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°sokon Budapesten. Horv√°th Csaba szerint a gyŇĎzelem strat√©gi√°ja a teljes √∂sszefog√°s. IsmerŇĎs? Nekem is!

InnentŇĎl sz√≥ szerint id√©zem az √°llami h√≠r√ľgyn√∂ks√©get, a tartalom egy√©bk√©nt is erŇĎs, nem lehet mit hozz√°tenni.

Horv√°th Csaba szerint √°prilis 6. azt bizony√≠totta, hogy gyŇĎzni lehet Budapesten az √∂sszefog√°ssal, m√°jus 25. pedig azt, hogy a k√ľl√∂n indul√°ssal csak vesz√≠teni lehet.

Hozz√°tette: minden ker√ľletben teljes √∂sszefog√°s kell, k√∂z√∂s jel√∂lt, k√∂z√∂s lista, valamint k√∂z√∂s fŇĎpolg√°rmester-jel√∂lt. A politikus azt javasolta, hogy "a vitatott helyeken" a k√∂zel azonos t√°mogatotts√°g√ļ jel√∂ltek k√∂z√∂tt al√°√≠r√°sgyŇĪjt√©ssel d√∂ntsenek.

A fŇĎpolg√°rmester- √©s a 23 ker√ľleti polg√°rmesterjel√∂lt mellett 297 √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎi k√∂rzetben javasolnak k√∂z√∂s jel√∂lteket ind√≠tani - ismertette.

Horv√°th Csaba v√©lem√©nye szerint a m√°jus 25-ei eur√≥pai parlamenti v√°laszt√°s nem az egyetlen √©rt√©km√©rŇĎ, amely a meg√°llapod√°s politikai alapjait rendezi. Az √∂nkorm√°nyzatis√°g l√©nyege a be√°gyazotts√°g, valamint az, hogy a civil szervezetek t√°mogatj√°k-e a jel√∂ltet - fejtette ki, fontosnak nevezve a szervezeti erŇĎt √©s a kamp√°nyk√©pess√©get is.

A fŇĎpolg√°rmester-jel√∂lt szem√©ly√©t firtat√≥ k√©rd√©sre Horv√°th Csaba azt mondta, az errŇĎl sz√≥l√≥ t√°rgyal√°s, "hogy ne √∂lts√∂n casting jelleget", nem a nagy nyilv√°noss√°g elŇĎtt zajlik. Az elsŇĎdleges alkalmass√°gi felt√©tel az, hogy az illetŇĎ v√°llalja a jel√∂lts√©get - mondta, megjegyezve: ez a sajt√≥ban megjelent emberek egyik√©rŇĎl sem der√ľlt m√©g ki.

Egy m√°sik k√©rd√©sre elmondta, hogy Hunvald Gy√∂rgy volt VII. ker√ľleti polg√°rmester√©nek, a p√°rt ker√ľleti eln√∂k√©nek √ľgye nincs lez√°rva, nemcsak a b√≠r√≥s√°gon, hanem a jel√∂lts√©g√©vel kapcsolatban sem.

Forrás: MTI Kép: via valasztas.network.hu