BRÉKING! Teljes összefogásra hívja az MSZP az ellenzéket Budapesten

Közös jelöltek állítását javasolja a Magyar Szocialista Párt az októberi önkormányzati választásokon Budapesten. Horváth Csaba szerint a győzelem stratégiája a teljes összefogás. Ismerős? Nekem is!

Innentől szó szerint idézem az állami hírügynökséget, a tartalom egyébként is erős, nem lehet mit hozzátenni.

Horváth Csaba szerint április 6. azt bizonyította, hogy győzni lehet Budapesten az összefogással, május 25. pedig azt, hogy a külön indulással csak veszíteni lehet.

Hozzátette: minden kerületben teljes összefogás kell, közös jelölt, közös lista, valamint közös főpolgármester-jelölt. A politikus azt javasolta, hogy "a vitatott helyeken" a közel azonos támogatottságú jelöltek között aláírásgyűjtéssel döntsenek.

A főpolgármester- és a 23 kerületi polgármesterjelölt mellett 297 önkormányzati képviselői körzetben javasolnak közös jelölteket indítani - ismertette.

Horváth Csaba véleménye szerint a május 25-ei európai parlamenti választás nem az egyetlen értékmérő, amely a megállapodás politikai alapjait rendezi. Az önkormányzatiság lényege a beágyazottság, valamint az, hogy a civil szervezetek támogatják-e a jelöltet - fejtette ki, fontosnak nevezve a szervezeti erőt és a kampányképességet is.

A főpolgármester-jelölt személyét firtató kérdésre Horváth Csaba azt mondta, az erről szóló tárgyalás, "hogy ne öltsön casting jelleget", nem a nagy nyilvánosság előtt zajlik. Az elsődleges alkalmassági feltétel az, hogy az illető vállalja a jelöltséget - mondta, megjegyezve: ez a sajtóban megjelent emberek egyikéről sem derült még ki.

Egy másik kérdésre elmondta, hogy Hunvald György volt VII. kerületi polgármesterének, a párt kerületi elnökének ügye nincs lezárva, nemcsak a bíróságon, hanem a jelöltségével kapcsolatban sem.

Advertisement

Forrás: MTI Kép: via valasztas.network.hu

Share This Story