A Magyar Labdarúgó Szövetség a következő négy tétmérkőzésre Bernd Storckot nevezte ki a válogatott szövetségi kapitányává. Derült égből mennykő. Bár hát benne volt a pakliban ez is.

A szövetség honlapján ez olvasható:

Az MLSZ elnöksége a hétvégén rendkívüli ülést tartott. A megbeszélésre azért volt szükség, mert a Hertha BSC vezetősége arról tájékoztatta a szövetséget, hogy a klubcsapat sikeres szereplése érdekében nem járul hozzá ahhoz, hogy Dárdai Pál a német klub mellett a jövőben a magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozzon.

Továbbá:

Az MLSZ elnöksége ebben a helyzetben úgy határozott, hogy a hátralévő négy selejtező mérkőzésen Bernd Storck irányítja a válogatottat. Storck munkáját a Dárdai Pál által korábban összeállított szakmai stáb segíti, és a német szakember számíthat a korábbi kapitány szakmai támogatására is.

Advertisement

Csányi Sándor MLSZ-elnök kiegészítése:

Az MLSZ eredeti szándéka természetesen az volt, hogy Dárdai Pál vezetésével fejezze be a selejtezőket a válogatott. Ugyanakkor december óta készülnünk kellett arra is, hogy esetleg a német klub, amelynél Dárdai Pál időközben vezetőedzői megbízatást kapott, felmondja a korábbi megállapodást. Erre a helyzetre is készülve március óta a magyar labdarúgás szolgálatában dolgozik Bernd Storck, akit Dárdai Pál ajánlása alapján nevezett ki az MLSZ sportigazgatónak. A német szakember az U20-as világbajnokságon – ahogy Dárdai Pál a felnőtt válogatottnál - bizonyította, hogy a német futballkultúra és szakmai hozzáértés komoly segítséget jelenthet a magyar labdarúgásnak. Abban bízunk, hogy Storck irányításával ősszel valóra válhat a Dárdai-csapat által visszahozott remény: a magyar válogatott harminc év után ismét kijuthat egy világeseményre.

Advertisement

Hát ez van, ahogy mondani szokás. Dárdai mégsem marad. Mint azt mindnyájan tudjátok, a magyar futballválgatottnak egészen megdöbbentő módon komoly esélyei vannak arra, hogy 1986 óta először ismét kijusson egy világeseményre, vagyis konkrétan a jövő évi Európa-bajnokságra. Ennek érdekében szeptember elején a románokkal játszunk itthon, majd pár nap múlva az északírekkel idegenben, és aztán még a Feröer-szigetek és Görögország ellen lesz egy-egy meccsünk. Kilenc pont biztosan elég lenne, sőt valamivel kevesebb is.

Advertisement