Bréking: Maga Rogán Antal is megdöbbent a hatalmas platán kivágásán

Illustration for article titled Bréking: Maga Rogán Antal is megdöbbent a hatalmas platán kivágásán

Nem tudott az Olimpiai Park platánjának tervezett kivágásáról, az apparátus megnyugtatta, hogy a fa beteg volt, de ő még mindig nem hiszi el teljesen. Forr a Belváros!

Advertisement

Mint azt a korábbi platános posztunkban is írtam, az Olimpiai Parkban ma hajnalban kivágott, látszatra teljesen egészséges fa ügyben megkerestem az V. kerületi önkormányzatot. E pillanatban jött a válasz, de olyan, amilyenre őszintén szólva nem számítottam. A Rogán Antaltól megszokott kőkemény, áramvonalas visszavágás helyett egy feldúlt, zaklatott közlemény. A lényeg, hogy papíron minden teljesen rendben volt, de ezt maga Rogán sem 100 százalékosan hiszi el, így személyesen is próbál meggyőződni az igazságról és még ma nyilvánosságra hozza a teljes dokumentációt.

Advertisement

Vagy egy olyan, nagyon ritka esetnek vagyunk tanúi, amikor egy politikust tényleg felkavart egy ügy, vagy Rogán játszik ügyesen a közönség érzelmeivel. A végeredmény szempontjából mondjuk tökmindegy, mert a fa az ki van vágva. Íme a közlemény:

Megdöbbenve láttam én is ma reggel, hogy az Olimpia Parknál kivágtak egy olyan fát, amelynek eltávolításáról nem volt tudomásom. A fakivágást ugyan nem a polgármester hagyja jóvá, de természetesen korábban tájékoztatást kértem a munkálatokról. Abban a fakivágási tervben, amit láttam, egyetlen platán sem szerepelt. Azonnal vizsgálatot indítottam a hivatalban. A hivatal munkatársaitól azt a tájékoztatást kaptam, hogy a szóban forgó fához kivágási tervvel, minden szükséges szakvéleménnyel és jogerős engedéllyel rendelkezik az önkormányzat. A tájékoztatás szerint fa veszélyessége, leromlott egészségi állapota miatt nem maradhatott a parkban. Alapvetően rossz helyre ültették, koronája rádőlt egy másik fáéra, így félő volt, hogy törzsével megtekeredik, gyökérzetével előbb-utóbb kifordul a földből. Ezen felül a fa nem volt egészséges.

Arról, hogy a platán nem volt egészséges, és kivágása indokolt volt, személyesen is szeretnék meggyőződni, és a fentiek teljes dokumentációját még ma nyilvánosságra fogom hozni. Amennyiben kiderül, hogy a kivágás indokolatlan volt, a fegyelmi eljárás mellett személyi következményei lesznek az ügynek.

Share This Story

Get our newsletter