Illustration for article titled Bréking: lezuhant egy Germanwings-gép a francia Alpokban (frissítve!)

Barcelonából tartott Düsseldorfba a fapados, nem tudni, hány áldozat van, de 148 ember volt a fedélzeten.

Advertisement

Egyelőre keveset tudni: a gép egy francia helyi lap szerint 142 utast szállított, még 2 pilóta és 4 utaskísérő volt a fedélzeten. A Lufthansa tulajdonában lévő fapados cég egy Airbus 320-assal repült, ami a francia Alpok déli részén zuhant le. Természetesen az sem derülhetett még ki, hogy magyarok voltak-e a gépen.

Advertisement

Update: Az már biztosnak látszik, hogy menet közben zuhant le a gép. Az Airbus a Le Monde szerint 11 óra tájban tűnt el a radarokról, a keresésére indult helikopterek a roncsot a legfrissebb hírek szerint Prads-Haute-Bléone község közelében, Digne és Barcelonette között találták meg.

Update 2: Itt történt a baleset:

Illustration for article titled Bréking: lezuhant egy Germanwings-gép a francia Alpokban (frissítve!)
Advertisement

Update 3.: Az elején hibásan írtam, a gép Barcelonából tartott Düsseldorfba.

Update 4.: Manuel Valls francia miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy 142 és 150 közötti ember lehetett a repülőn, és félő, hogy mind meghaltak.

Advertisement

Update 5.: A balesetet szenvedett Airbus A 320-as 24 éves volt, és 1991 óta végig a Lufthansa tulajdonában állt. A francia légügyi hatóságok még nem tudják a baleset okát.

Update 6.: A francia légirányítás szerint a járat pilótája 10:47-kor vészhelyzetet jelzett, miközben a gép az utazási magasságról 1500 méterig süllyedt, majd eltűnt a radarokról. Francois Hollande köztársasági elnök is megszólalt, bejelentve, hogy valószínűleg nincsenek túlélők. Az elnök szerint a repülő igen nehezen megközelíthető terepen zuhant le, és az áldozatok között igen sok a német.

Share This Story

Get our newsletter