​Bréking: Közterületesek támadtak a hajléktalanügyben kérdező járókelőre (frissítve!)

Illustration for article titled ​Bréking: Közterületesek támadtak a hajléktalanügyben kérdező járókelőre (frissítve!)

A férfi megkérdezte, mi szükség van a hajléktalanok megbírságolására. Erre széttépték a kabátját. Most teszi meg a feljelentést.

Advertisement

Felháborodva kereste meg a Cinket György, akit állítása szerint az előbb megtámadott három közterületes. A férfi elmesélte, hogy a csepeli otthona közelében azt vette észre, hogy három közterület-felügyelő kukázó hajléktalanokat bírságol meg. Odalépett, és megkérdezte, hogy mi szükség van erre. Azt állítja, nem lépett fel agresszívan, nem káromkodott, mindössze egyet kérdezett. Ez itt a fotó, amit nekünk küldött a széttépett kabátjáról:

Illustration for article titled ​Bréking: Közterületesek támadtak a hajléktalanügyben kérdező járókelőre (frissítve!)
Advertisement

Íme a gyors miniinterjú:

Cink: Hogy tört ki a konfliktus? Te gyalog voltál? Kocsival? Megláttad, odamentél? Hol történt pontosan?

György: Mentem haza,és láttam,hogy a hajléktalanokat vesznek körül közterületesek Csepelen a házunk előtt.Odaszóltam,hogy mi szükség van erre. Akkor odaszaladtak hozzám mind a hárman és hátracsavarták a kezem. Az egyik (S. Jenő), a közterület vezetője pedig széttépte a kabátomat. Szó szerint. Utána rendőrök is jöttek és most várom a TASZ telefonját,hogy feljelentést tehessek. Gyalog voltam,nem léptem fel támadólag, csak egy kérdést intéztem hozzájuk.

Cink: Emlékszel esetleg, hogy pontosan mit mondtál nekik?

György: Annyit mondtam, hogy mi szükség van erre.

Cink: A hajléktalanoknak ott amúgy alvóhelyük volt, vagy simán álldogáltak-üldögéltek?

György: Kukáztak éppen. Ott a kuka mellett történt.

Próbáljuk elérni S. Jenőt, amint fejlemény van, jelentkezem.

update:

Zajlanak az események, sikerült beszélnem a XXI. kerület sajtóreferensével, aztán magával S. Jenővel is. Aki csak akkor nyilatkozik az ügyról, ha erre engedélyt kap felettesétől, a polgármestertől. S. annyit azért megerősített, hogy tényleg volt rendőri intézkedés az ügyben. De világos volt, hogy az ő verziója egészen más a történtekről, mint Györgynek. Kitzinger Andrienn sajtóreferens jelenleg igyekszik megszerezni nekünk a polgármesteri engedélyt. Mivel Németh Szilárd polgármester a Parlamentben van, nem biztos, hogy sima ügy lesz, de reménykedünk. Ha megvan a bólintás, hamar megtudhatjuk a közterület-felügyelők vezetőjének verzióját.

Advertisement

update 2.

Lehet, hogy van fültanunk? Ezt írja a kommentek között pamacska macska felhasználó:

Kár hogy kimaradt, hogy előtte 10 másodperccel telefonon beszéltünk, ami nem szakadt meg, ezért az egészet hallottam premier plánban. Tényleg csak megkérdezte, miért kell ezt, erre ez a három díszbarom nekiesett, mondván, hogy akadályozza a munkájukat. De nem csak a 30 ezres dzsekit fogják kifizetni ezek a patkányok, azt garantálom!

Advertisement

Szóval itt várhatók még fordulatok.

Share This Story

Get our newsletter