Az ellenz√©ki fŇĎpolg√°rmester-casting ut√°n kezdtem azt hinni, hogy az √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°sok elŇĎtti kamp√°nyban enn√©l jobb dolog m√°r biztosan nem t√∂rt√©nhet. √ďri√°sit t√©vedtem. A Szegedma helyi fideszes lap √≥ri√°sit br√©kingelt tegnap, kolossz√°lis fot√≥kkal.

G√©rard Depardieu putyinista francia sz√≠n√©sz besz√°llt a szegedi Fidesz kamp√°ny√°ba, nevezetesen Kothencz J√°nos polg√°rmester-jel√∂lttel kezelt, ŇĎt t√°mogatja. M√©g t√∂bb nemzetk√∂zi nevet a helyi politik√°ba!

Az ut√≥bbi idŇĎben megemberesedett sz√≠n√©sz m√°r j√≥ ideje Magyarorsz√°gon tart√≥zkodik, a Szegedi Szabadt√©ri Sz√≠npad H√°ry J√°nos√°ban j√°tssza Nap√≥leon szerep√©t. Eddig is tudtuk, hogy (b√°r a budapesti konyh√°r√≥l nincs j√≥ v√©lem√©nnyel) rajong a szegedi hal√°szl√©√©rt √©s a magyar n√©pl√©lek√©rt, de az teljesen √ļj fejlem√©ny, hogy a rezsics√∂kkent√©st vagy a gazdas√°gi szabads√°gharcot sem veti meg.

A szombati elŇĎad√°s elŇĎtt Depardieu Kiss-Rig√≥ L√°szl√≥ p√ľsp√∂kkel is tal√°lkozott, ezut√°n k√°v√©zott Kothencz J√°nos fideszes polg√°rmester-jel√∂lttel. A fideszes szegedma √≠gy sz√°molt be a t√∂rt√©ntekrŇĎl:

K√∂tetlen√ľl, j√≥ hangulatban besz√©lgettek emberekrŇĎl, politik√°r√≥l, k√∂z√©letrŇĎl, Franciaorsz√°gr√≥l, Magyarorsz√°gr√≥l, SzegedrŇĎl, egyh√°zr√≥l, sportr√≥l, mŇĪv√©szetrŇĎl. Depardieu hat√°rozottan kijelentette, nagyon drukkol Kothencz J√°nos siker√©√©rt az okt√≥ber 12-√©n esed√©kes polg√°rmester-v√°laszt√°son, rem√©li, hogy lehetŇĎs√©get kap tervei megval√≥s√≠t√°s√°ra.

Advertisement

T√©nyleg nem tudom, mi j√∂het m√©g ezut√°n. Mivel v√°ghatna vissza a baloldal? Ider√∂ptetik a szcientol√≥gus Tom Cruiset, aki a baloldali jel√∂lttel r√°z kezet a New York-Tel Aviv-J√≥kai utca tengely nev√©ben? Adam Sandler mondjuk ringbe sz√°llhatna Depardieu ellen? Mindenk√©ppen n√©zz√©tek v√©gig a k√©peket a szegedma cikk√©ben, kiv√©tel n√©lk√ľl zseni√°lisak.