This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Bréking: az idén sem túl hangos a Sziget

Illustration for article titled Bréking: az idén sem túl hangos a Sziget

Éjszaka megmérték, és egészen nevetségesek a decibelek. Kicsit tartok is tőle, hogy este nem fogom hallani az erkélyről minden idők legdrágább Sziget-fellépőjét. Vagyis Robbie Williamst.

Advertisement

Gerendai Károly főszervező mindazonáltal figyelmeztet:

A héten várható nagy hőség miatt a környék lakosainak fel kell készülniük arra, hogy a nyitott ablakon keresztül várhatóan jobban behallatszanak a szigetről kiszűrődő zajok. A meleg levegő pedig eleve kedvez a hang terjedésének, míg a párás vagy szeles időben a zajokat elnyomják a környezeti hatások, mint például a szél hangja.

Advertisement

A szokásos mérés vasárnap késő este volt, Budán 47-48, Pesten 52 decibelig emelkedett Millei Lajos igazságügyi szakértő szerszámának mutatója, miközben a megengedett érték 55 egység. Mármint éjjel. Amíg tart a nagyszínpad – vagyis 11 óráig – 65-tel is lehet tolni szerencsére.

Ezúton szeretném felhívni érzékenyebb – és a közelben lakó – olvasóink figyelmét arra, hogy mindössze egy hetet kell kibírni. Egy csomó minden sokkal hosszabb ideig marad velünk.

Advertisement

Fotó: Marjai János/MTI

Share This Story

Get our newsletter