A kommunist√°k, Gyurcs√°ny √©s Libajnai azt sulykolt√°k √©vtizedeken kereszt√ľl, hogy k√©t vil√°gh√°bor√ļ volt, az elsŇĎ 1914 √©s 18, a m√°sik 39 √©s 45 k√∂z√∂tt. A polg√°ri korm√°ny azonban lesz√°molt ezzel a tudjuk kinek hasznos n√©pbut√≠t√°ssal, √©s kimondta, amit minden magyar ember j√≥l √©rzett a sz√≠ve m√©ly√©n. Hogy bizony volt ott egy eltitkolt vil√°gh√°bor√ļ. Az igazs√°got a korm√°ny a Nemzeti √Ėsszetartoz√°s Napj√°r√≥l sz√≥l√≥ webkik√∂tŇĎben mondta ki:

A Magyar Orsz√°ggyŇĪl√©s 2010. √©vi XLV. t√∂rv√©nye a Nemzeti √Ėsszetartoz√°s melletti tan√ļs√°gt√©telrŇĎl j√ļnius 4-√©t, a m√°sodik vil√°gh√°bor√ļt magyar r√©szrŇĎl lez√°r√≥ trianoni b√©kedikt√°tum al√°√≠r√°s√°nak a napj√°t a Nemzeti √Ėsszetartoz√°s Napj√°v√° nyilv√°n√≠totta. 1920. j√ļnius 4-√©n a Versailles melletti Nagy-Trianon palot√°ban r√°nk k√©nyszer√≠tett d√∂nt√©s √©rtelm√©ben a vesztes k√∂zponti hatalmak oldal√°n harcol√≥ Magyar Kir√°lys√°g ter√ľlet√©nek mintegy k√©tharmad√°t elcsatolt√°k.

Az igazi elsŇĎ - a komcsik kedv√©√©rt mondjuk azt, hogy nulladik - vil√°gh√°bor√ļban a Cink inform√°ci√≥i szerint egyszerŇĪ m√©diafogyaszt√≥kb√≥l verbuv√°lt n√©pfelkelŇĎ egys√©gek vonultak hadba a PR-esek, korm√°nytan√°csad√≥k, krziskommunik√°torok, kamp√°nyfŇĎn√∂k√∂k √©s besz√©d√≠r√≥k antantja ellen. Az utols√≥ sajt√≥k√∂zlem√©nyig tart√≥, eszeveszett harc n√©gy kontinensen folyt, ut√≥bbiak v√©g√ľl cs√ļfos veres√©get szenvedtek, de megesk√ľdtek, hogy egyszer m√©g bossz√ļt √°llnak. √ögy tŇĪnik, elj√∂tt az idej√ľk.