A házigazda brazilok a világbajnokságon nem nyújtottak túlságosan meggyőző teljesítményt, egészen tegnap estig. Látványos, lendületes támadó focival jutottak elődöntőbe, Németországgal játszhatnak majd a döntőbe kerülésért.

Az első félidőben még azt hittem, ez lesz a legjobb meccs, amit a világbajnokságon eddig láttam. Thiago Silva 7. percben szerzett gólja után a brazilok nem ültek a babérjaikon, sokszor helyzetbe kerültek még. Kolumbiának voltak ígéretes próbálkozásai, kontrái, de igazán veszélyes szituációkat kialakítani nem tudtak.

A második félidőben egyre több lett a szabálytalanság, ez megakasztotta a játék ütemét egészen a 69. percig, amikor David Luiz szabadrúgásból 30 méterről a kolumbiai kapuba bombázta a labdát. A mérkőzés vége felé James Rodriguez szépített egy jogos tizenegyest kihasználva, meglendült a kolumbiai csapat, de a fáradt brazilok ellen sem tudták kihasználni egyik helyzetüket sem.

Kolumbiának szurkoltam, de így is jó volt nézni ezt a meccset, leszámítva az idegesítő, fogalmatlan brazilszurkoló kommentátort, akinek egyébként le is tudtam volna venni a hangját, valamiért mégsem tettem.

Brazília tehát elődöntős, de komoly veszteségekkel kell számolniuk a németek elleni meccsen. Thiago Silva csapatkapitánynak egy összeszedett sárga lap miatt kell kihagynia az elődöntőt, Neymarnak pedig egy nagyon csúnya szabálytalanság után eltört az egyik csigolyája, ő már biztosan nem játszik a világbajnokságon.

Advertisement

Ha a mai meccsek is ilyenek lesznek, állva fogok tapsolni a tévé előtt.