Példátlan leleplezés a nyomtatott sajtóban: lehozták a 2012-ben és 2005-ben is publikált "A" kartont. A Cink nemsokára a Beatles feloszlásáról közöl bombahírt!

Nem k√∂nnyŇĪ a nyomtatott sajt√≥ helyzete, ez√©rt k√©nyszer√ľlhetett ekkora recikl√°l√°sra a HVG, ami szerd√°n m√°r azzal marketingolta a ma megjelent print sz√°m√°t, hogy abban lehozz√°k a h√≠res "A" kartont. √Čs meg is tett√©k!

Milyen dokumentum publik√°l√°s√°val menthetn√©m meg az internetes sajt√≥ becs√ľlet√©t? √Čn a J√≥b k√∂nyv√©re gondoltam, mert dr√°mai, t√∂m√∂r, van benne fesz√ľlts√©g, de azt√°n j√≥ a v√©ge.

Az "A" karton az a pap√≠r, amit a BM katonai elh√°r√≠t√°sa, a III/IV-es fŇĎcsoportfŇĎn√∂ks√©g k√©sz√≠tett arr√≥l, hogy Orb√°n sorkaton√°skod√°sa alatt az elh√°r√≠t√°s t√°rsadalmi kapcsolata volt. De ‚Äď ahogy errŇĎl a Cinken is √≠rtunk ‚Äď egy ilyen karton √∂nmag√°ban gyakorlatilag az √©gvil√°gon semmit sem bizony√≠t. A t√°rsadalmi kapcsolatok a titkos spiclih√°l√≥zathoz leglaz√°bban kapcsol√≥d√≥ √°llampolg√°rok voltak, akiket nem szerveztek be form√°lisan, nem volt fedŇĎnev√ľk, nem jelentettek √≠r√°sban, csak n√©ha le√ľltek vel√ľk besz√©lgetni.

Advertisement

Az "A" karton meg√≠r√°s√°hoz nem kellett az alany beleegyez√©se, sŇĎt azt sem kellett tudnia, hogy egy√°ltal√°n k√©sz√ľlt r√≥la ilyen. Praktikusan ha egy katonai elh√°r√≠t√≥ beh√≠vatott mag√°hoz egy sorkaton√°t, √©s elbesz√©lgetett vele, az eset ut√°n, ha akart, nyugodtan √≠rhatott r√≥la egy "A" kartont, akkor is, ha az illetŇĎ az anyj√°ba k√ľldte, √©s akkor is, ha bek√∂pte a f√©l laktany√°t. Ha h√≠vtak besz√©lgetni, akkor sorkatonak√©nt menni kellett, teh√°t el sem lehetett ker√ľlni a kellemetlens√©get, akkor sem, ha az illetŇĎ karak√°n volt.

"A" kartont elvileg p√©ld√°ul befeket√≠t√©sbŇĎl is lehetett √≠rni b√°rkirŇĎl, ellent√©tben egy beszervez√©si nyilatkozattal, III/III-as hatos kartonnal, amit az alanynak is al√° kellett √≠rnia.

A HVG cikke ‚Äď eltekintve a fenti √∂nmarketingtŇĎl ‚Äď teljesen korrekt√ľl ismerteti az ismert t√©nyeket, nem elhallgatva azt sem, hogy a sorkatonas√°g ut√°n Orb√°nt sikertelen√ľl pr√≥b√°lt√°k beszervezni √ľgyn√∂knek. A cikk m√°sodik fel√©ben azt√°n ‚Äď joggal ‚Äď a Fidesz szem√©re h√°nyja a szerzŇĎ, hogy a t√∂bbi, rendszerv√°lt√°s √≥ta korm√°nyra ker√ľlt erŇĎh√∂z hasonl√≥an ŇĎk sem publik√°lt√°k a diktat√ļra iratait, √©s a politikai √©rdekeiknek megfelŇĎen v√°logatnak az elnyom√≥ kommunista rendszer politikusai k√∂z√∂tt, n√©melyiket el√≠t√©lik, n√©melyiket kebl√ľkre √∂lelik.