PaptetŇĪ a paptetŇĪnek nem v√°jja ki a szem√©t. Csak Magyarorsz√°gon.

A Cink √≠rta meg elŇĎsz√∂r, hogy egyt√©m√°s v√°laszt√°si p√°rtot alap√≠tottak horg√°szok, a 300-350 ezres horg√°szk√∂z√∂ss√©gre √©s csal√°dtagjaikra baz√≠rozva, Horg√°szok √©s Term√©szetbar√°tok P√°rtja n√©ven. Az√≥ta lett fb-oldaluk is, ahol azt √≠rj√°k, m√©gy egy h√©t lehet a bejegyz√©s, ut√°na rendesen is a vil√°g el√© √°llnak.

Advertisement

EgyelŇĎre ugyanis nem tudni, kik is alap√≠tott√°k, ki a vezetŇĎje, sŇĎt azt sem, hogy a jelenlegi koordin√°tarendszerben hol helyezik el magukat politikailag. Viszont m√°ris kaptak egy j√≥ nagy seg√≠ts√©get, ma ugyanis k√∂zlem√©nyt adott ki a Magyar Orsz√°gos Horg√°sz Sz√∂vets√©g, amiben elhat√°rol√≥dnak a p√°rtt√≥l. Nagyobb szolg√°latot nem is tehettek volna, a tehetetlen Mohosz ugyanis nem n√©pszerŇĪ a horg√°szok k√∂r√©ben.

Nem egyszerŇĪ persze a p√°rt helyzete, mert a Mohosz h√°l√≥zat√°t valamilyen form√°ban m√©gis praktikus lenne kihaszn√°lniuk, ami eszerint nem biztos, hogy menni fog. Horg√°szokra alapoz√≥ egyt√©m√°s p√°rtot alap√≠tani ki√°br√°ndult k√∂zhangulatban nem is akkora h√ľlyes√©g, mint elsŇĎre hangozhat, de a HTP szervezŇĎi ahhoz k√©pest sincsenek k√∂nnyŇĪ helyzetben, mert √Āder k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k hathat√≥s lobbiz√°sa nyom√°n a Parlament nemr√©g fogadta el az √ļj, horg√°szbar√°t hal√°szati t√∂rv√©nyt, mintegy elŇĎre kifogva a szelet a portest√°l√≥k vitorl√°j√°b√≥l.

√ćme a Mohosz k√∂zlem√©nye:

NEM T√ĀMOGATUNK "HORG√ĀSZP√ĀRTOT"

Az elm√ļlt napokban az interneten felbukkant k√∂zl√©sben az √°llt, hogy "megalakult a Horg√°szp√°rt", √©s a k√∂zlem√©ny bizonyos r√©szeiben utal√°st tett a Magyar Orsz√°gos Horg√°sz Sz√∂vets√©gre, azt a l√°tszatot keltve, mintha az orsz√°gos sz√∂vets√©g √©s annak tagsz√∂vets√©gei, a megyei (ter√ľleti) sz√∂vets√©gek tagegyes√ľletei √©s a horg√°szok ezt a szervezŇĎd√©st t√°mogatn√°k. A Magyar Orsz√°gos Horg√°sz Sz√∂vets√©g (MOHOSZ) elhat√°rolja mag√°t ezektŇĎl a h√≠rektŇĎl √©s Alapszab√°ly√°ban foglaltak szerint kijelenti, hogy "A Sz√∂vets√©g k√∂zvetlen politikai tev√©kenys√©get nem folytat, szervezete p√°rtokt√≥l f√ľggetlen √©s azoknak anyagi t√°mogat√°st nem ny√ļjt, illetve azokt√≥l t√°mogat√°st nem kap, tov√°bb√° orsz√°ggyŇĪl√©si √©s √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎ jel√∂ltet nem √°ll√≠t, √©s nem t√°mogat." A h√≠rekben megjel√∂lt "Horg√°szok √©s Term√©szetbar√°tok P√°rtja" semmilyen kapcsolatban nem √°ll a MOHOSZ-al √©s a sz√∂vets√©g tagszervezeteivel, l√©tez√©s√©rŇĎl hivatalos ismeret√ľnk nincs. A Magyar Orsz√°gos Horg√°sz Sz√∂vets√©g tov√°bbra is a horg√°szok √©s a horg√°szat √©rdekk√©pviseleti, √©rdek√©rv√©nyes√≠t√©si szervezete k√≠v√°n lenni √©s elhat√°rolja mag√°t mindennemŇĪ √ļjonnan felbukkan√≥ p√°rtpolitikai szervezŇĎd√©stŇĎl. K√ľl√∂n√∂sen √≠gy tesz√ľnk, ha a szervezett horg√°szt√°rsadalom el√©rt eredm√©nyeinek kisaj√°t√≠t√°s√°val, a MOHOSZ-ra hivatkoz√°ssal k√≠v√°n b√°rki is politikai vagy egy√©b hasznot szerezni. Kiad√≥: Magyar Orsz√°gos Horg√°sz Sz√∂vets√©g