Szatm√°ry Krist√≥f NER-gr√≥f-k√©pviselŇĎ-√°llamtitk√°r-kamaraieln√∂k-trafikos-sportklubeln√∂k √°ll√≠t√≥lag egyed√ľl, azat fi√°val kettesben √ļszk√°lt a BVSC-uszoda nagyk√∂z√∂ns√©gnek meg nem nyitott medenc√©j√©ben. Az Egy√ľtt vizsg√°latot akar Kar√°csony Gergely zugl√≥i polg√°rmestertŇĎl.

Azzal indult, hogy Ad Libitum mikroblogger √ļszni indult a h√©tv√©g√©n a gyerekeivel a BVSC-uszod√°ba, de nem engedt√©k be ŇĎket az √ļjonnan elk√©sz√ľlt, profi medenc√©hez, b√°r m√°s sportolni √©rkezŇĎkkel egy√ľtt l√°tt√°k, hogy k√©t fick√≥ √ļszk√°l odabent. Ember√ľnk √≠gy √≠rta le a sztorit:

Reggel a BVSC uszod√°ba ment√ľnk a csal√°ddal, aminek t√©nyleg frank√≥n megcsin√°lt√°k az √ļj sz√°rny√°t, ami kor√°bban √©vekig rohad√≥ kis medenc√©k hely√©re √©p√ľlt. Belelkes√ľlve n√©zt√ľk a k√©sznek tŇĪnŇĎ dolgot, fŇĎleg, mert k√©t pasas bent √©pp √ļszott, √≠gy a jegyv√°s√°rl√°sn√°l meg is k√©rdezt√ľk, be lehet-e menni. A v√°lasz az volt, hogy nem, mert m√©g nem volt √°tadva. Mikor (mi is illetve a m√∂g√∂tt√ľnk √©rkezŇĎk is) erŇĎtlen√ľl tiltakoztunk, hogy deh√°t l√°ttuk, hogy van bent valaki, akkor j√∂tt a csattan√≥: "ja, az az eln√∂k √©s a fia"‚Ķ.

A fenti vide√≥n 6:39-tŇĎl l√°that√≥ a Tan√ļ c√≠mŇĪ film klasszikus uszodajelenete, ami szinte ugyanez a sztori, csak a NER kettŇĎvel kor√°bbi elŇĎdje, a R√°kosi-rendszer idej√©n j√°tsz√≥dik, √©s abban a v√©g√©n beengedik a gyerekeket. Ellent√©tben a mostani esettel.

A BVSC eln√∂ke nem m√°s, mint a NER egyik d√ļsan kidekor√°lt arisztokrat√°ja, Szatm√°ry Krist√≥f fideszes parlamenti k√©pviselŇĎ. Aki a Nemzetgazdas√°gi Miniszt√©rium gazdas√°gszab√°lyoz√°s√©rt felelŇĎs √°llamtitk√°ra, a Budapesti Kereskedelmi √©s Iparkamara eln√∂ke, √©s akinek a csal√°dtagjai √∂sszesen 12 trafikot birtokolnak. Szatm√°ry legut√≥bbi, a Cinkbe is beker√ľlt politikai akci√≥ja az volt, hogy ŇĎ terjesztette be a t√∂rv√©nyjavaslatot a doh√°nyipari k√ľl√∂nad√≥r√≥l, amit a szektor √∂sszes szereplŇĎj√©re kivetettek, kiv√©ve a trafikosokat.

Advertisement

A Szatm√°ry-kl√°nb√≥l nem ŇĎ az egyetlen ismert tag, √©desanyja, Szatm√°ry Jahl Ang√©la szint√©n BKIK-s vezetŇĎ, emellett trafiktulajdonos, √©s vagyonbevall√°sa szerint az egyik legtehetŇĎsebb fŇĎv√°rosi Fidesz-k√©pviselŇĎ. Aki akkor aktiviz√°l√≥dott igaz√°n a k√∂z√©letben, amikor 2014 november√©ben a p√°r h√≥napja alakult, weboldallal sem rendelkezŇĎ szervezete, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Sz√∂vets√©g nev√©ben t√°mogatta a KDNP vas√°rnapi z√°rva tart√°sr√≥l sz√≥l√≥ √∂tlet√©t. (Ňź az eln√∂k, az aleln√∂k pedig a CBA-s L√°z√°r Vilmos.) √Ālszervezetben a fia is erŇĎs, ŇĎ ugyanis a Fidesz-sz√∂vets√©ges Magyar V√°llalkoz√≥k √©s Munkaad√≥k P√°rtj√°nak az eln√∂ke.

Szatm√°ryt m√©g nem √©rtem el, a BVSC titk√°rs√°g√°n annyit tudtam meg, hogy az √ļj medenc√©t m√©g nem nyitott√°k meg a k√∂z√∂ns√©g elŇĎtt, egyelŇĎre pr√≥ba√ľzem folyik, √©s fogalmuk sincs, mikor lesz a megnyit√≥. Az Egy√ľtt idŇĎk√∂zben k√∂zlem√©nyt adott ki arr√≥l, hogy felk√©rik Kar√°csony Gergely zugl√≥i polg√°rmestert, vizsg√°lja ki, t√©nyleg kipr√≥b√°lhatta-e √°tad√°s elŇĎtt a medenc√©t Szatm√°ry.