Szatmáry Kristóf NER-gróf-képviselő-államtitkár-kamaraielnök-trafikos-sportklubelnök állítólag egyedül, azat fiával kettesben úszkált a BVSC-uszoda nagyközönségnek meg nem nyitott medencéjében. Az Együtt vizsgálatot akar Karácsony Gergely zuglói polgármestertől.

Azzal indult, hogy Ad Libitum mikroblogger úszni indult a hétvégén a gyerekeivel a BVSC-uszodába, de nem engedték be őket az újonnan elkészült, profi medencéhez, bár más sportolni érkezőkkel együtt látták, hogy két fickó úszkál odabent. Emberünk így írta le a sztorit:

Reggel a BVSC uszodába mentünk a családdal, aminek tényleg frankón megcsinálták az új szárnyát, ami korábban évekig rohadó kis medencék helyére épült. Belelkesülve néztük a késznek tűnő dolgot, főleg, mert két pasas bent épp úszott, így a jegyvásárlásnál meg is kérdeztük, be lehet-e menni. A válasz az volt, hogy nem, mert még nem volt átadva. Mikor (mi is illetve a mögöttünk érkezők is) erőtlenül tiltakoztunk, hogy dehát láttuk, hogy van bent valaki, akkor jött a csattanó: "ja, az az elnök és a fia"….

A fenti videón 6:39-től látható a Tanú című film klasszikus uszodajelenete, ami szinte ugyanez a sztori, csak a NER kettővel korábbi elődje, a Rákosi-rendszer idején játszódik, és abban a végén beengedik a gyerekeket. Ellentétben a mostani esettel.

A BVSC elnöke nem más, mint a NER egyik dúsan kidekorált arisztokratája, Szatmáry Kristóf fideszes parlamenti képviselő. Aki a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, és akinek a családtagjai összesen 12 trafikot birtokolnak. Szatmáry legutóbbi, a Cinkbe is bekerült politikai akciója az volt, hogy ő terjesztette be a törvényjavaslatot a dohányipari különadóról, amit a szektor összes szereplőjére kivetettek, kivéve a trafikosokat.

Advertisement

Advertisement

A Szatmáry-klánból nem ő az egyetlen ismert tag, édesanyja, Szatmáry Jahl Angéla szintén BKIK-s vezető, emellett trafiktulajdonos, és vagyonbevallása szerint az egyik legtehetősebb fővárosi Fidesz-képviselő. Aki akkor aktivizálódott igazán a közéletben, amikor 2014 novemberében a pár hónapja alakult, weboldallal sem rendelkező szervezete, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség nevében támogatta a KDNP vasárnapi zárva tartásról szóló ötletét. (Ő az elnök, az alelnök pedig a CBA-s Lázár Vilmos.) Álszervezetben a fia is erős, ő ugyanis a Fidesz-szövetséges Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártjának az elnöke.

Szatmáryt még nem értem el, a BVSC titkárságán annyit tudtam meg, hogy az új medencét még nem nyitották meg a közönség előtt, egyelőre próbaüzem folyik, és fogalmuk sincs, mikor lesz a megnyitó. Az Együtt időközben közleményt adott ki arról, hogy felkérik Karácsony Gergely zuglói polgármestert, vizsgálja ki, tényleg kipróbálhatta-e átadás előtt a medencét Szatmáry.