Borzasztóan felhúzott a női szuperhősös sorozat első trailere

Superman kevésbé ismert unokatesója, Supergirl is tévésorozatot kap. Milyen jó, hogy végre a női szuperhősöket is nyomják kicsit, gondoltam, amíg meg nem láttam, hogy elkövették a legnagyobb bűnt, amit egy ilyen sztorival lehet: Szex és New Yorkizálták az egészet!

Én tök őszintén támogatok mindenféle nemi egyenjogúságra való törekvés, olyan jó, hogy a rengeteg férfi képregénykarakter után végre egy női szuperhős is kap egy saját sorozatot, nem csak másodhegedűsként jelenik meg a Zöld Íjász, Daredevil vagy a Flash oldalán. Végre egy tökös hősnő, akinek folyamatosan bizonyítania kell a férfiak által dominált világmegmentési bizniszben, aki túllép a randi–cipő–pletyka-háromszögön, és aki értelmes, de könnyen emészhető módon reflektál a mai feminista kérdésekre, vagy legalábbis nem köpi őket szemen.

Advertisement

Supergirlt mégis úgy ábrázolják, mint Betty, a csúnya lányt: ideges kis újságírógyakornok –még jó, hogy nem egy divatlapnál akar dolgozni! –, aki viháncol, meg annyira cukin awkward. De közben szemüveg nélkül persze nagyon szép, mondjuk azzal is, csak nem hiszi el magáról.

Nyilván előjön a szerelem vonal is, randiznék én, de nem lehet, mert titokban űrlény vagyok. Amikor mégis kiderül, hogy szuperhős – elsőre nyilván kiröhögik –, van rucipróbálós montázs, csak épp jelmezekkel. Szexi jelmezekkel, természetesen. A lány főnöke egy karótnyelt picsa – majd biztos sok rész után kiderül, hogy azért jó arc, meg büszke ám főhősünkre, csak valami régi tragédia megkeserítette. A tesó-BFF pedig nyilván átjön két órával a repülő indulása előtt, hogy SOS segítsen ruhát választani az esti randihoz.

Az egész alatt valami tipikus csajos filmes zene szól, jó hogy a trailer akciódúsabb részénél nem vágták be az Empire State of Mind-ot. Akkor legalább tudtam, hogy az egész egy paródia, így csak remélni tudom, hogy az, és igazából majd jól kifigurázzák ezt a Szex és New York-os-Az ördög Pradát visel-es, sztereotíp, romkom csajos-szinglis, pizsinaciban sírva fagylaltot evős, zuhany alatt táncolós, a legjobb haver egy fekete/meleg srácos baromságot.

Arról talán már szót sem érdemes ejteni, hogy a hat és fél perces videó valószínűleg tökéletesen összefoglalja a cselekményt. Mármint a trailer, ez itt tényleg egy paródia, mondjuk ha nem lenne olyan béna benne az a maszk, simán össze lehetne keverni az előzetessel.

It’s not a bird, it’s not a plane, it’s not a man, it’s Supergirl. Jöhet a csillámpor.

Share This Story

Get our newsletter