Az egyik legijesztőbb dolog a börtönnel kapcsolatban a szexuális erőszak – ezt sugallja rengeteg film, sorozat és könyv. Ha valaki rács mögé kerül, és nem tudja egyből megvédeni magát, akkor jó eséllyel elkapják, mint "friss húst".

Vagy azért, hogy megmutassák, hol a helye, vagy csak úgy heccből. Jobb esetben "csak" csicskája lesz az egyik erős embernek, és akkor szintén hasonló helyzetbe kerül, de valaki legalább megvédi.

Persze nem szabad készpénznek venni, amit a popkulturális termékek állítanak, viszont a Concourse-on nemrég megjelent egy érdekes beszámoló a börtönszexről. Nyilván nem kapunk minden kérdésünkre választ, és az amerikai viszonyok nem reprezentálják, hogy nálunk milyen lehet a helyzet, de érdemes elolvasni. Jó hosszú.

Advertisement

Régebben beszélgettem egy szociológus barátommal erről a dologról – a börtönök az egyik érdeklődési területe –, és ő azt mondta, messze nem olyan rémisztő a helyzet, mint amilyennek a tévében látjuk. Vagy nem úgy rémisztő. A nyílt és brutális nemi erőszak nem olyan gyakori, mint a filmekben, viszont sokan tényleg a "feleség" vagy a csicska szerepbe kényszerülnek, annak minden következményével együtt. Sokan önként vállalják ezt, mert tudják, hogy csak így lehetnek biztonságban, és így juthatnak hozzá a cigarettához és a drogokhoz.

Beavatási szertartásként inkább olyan szituációkról hallottam – ehhez persze simán társulhat a nemi erőszak is –, hogy a régebb óta bentlévők szabályosan felakasztják a "friss húst", és csak akkor szedik le, amikor már majdnem meghalt. A legtöbbször sikerül.

Share This Story

Get our newsletter