​Börtönben ült azért, mert Gyurcsány emberének nevezte Toroczkait

Illustration for article titled ​Börtönben ült azért, mert Gyurcsány emberének nevezte Toroczkait

Hogy röhöghet most Sass László! A vajdasági újságíró tavaly két hetet ült, mert megírta azt, amiről most már bizonyíték van, miszerint a szélsőjobbos vezető Gyurcsány embere.

Advertisement

Sass László a Magyar Szóban követte el azt, még 2007-ben, ami miatt Toroczkai László beperelte, a szerb bíróság elítélte, a büntetésvégreghajtás becsukta, az államelnök meg kegyelemmel kiengedte.

"Három évvel ezelőtt a Magyar Szó Közös Íróasztalunk rovatában megjelent olvasói levélben Gyurcsány ügynökeként szerepeltem. Ha jól emlékszem, azt írta Sass úr, hogy egy olyan fiatal voltam, akiben reménykedett a magyarság, közben én aprópénzért eladtam magam a Gyurcsány-kormánynak. Ezt bárhol írják meg, Los Angelesben, Erdélyben vagy a Délvidéken, nem fogom lenyelni. Úgy látom azonban, hogy Sass úr belátta, az, amit akkor írt, helytelen volt. Pillanatnyilag a Jobbik Csongrád megyei listavezetőjeként indulok az őszi választásokon és remélhetőleg november 15-én már képviselőként leszek jelen a tárgyaláson. Politikai hovatartozásomat ez nyíltan szemlélteti."

Advertisement

Ezt nyilatkozta 2010. szeptemberében a Magyar Szónak Toroczkai László. A most már politikus a hétvégén a Gyurcsány-párt kopogtatócéduláival és szavazataival lett Ásotthalom polgármestere.

A pert meg is nyerte, Sasst, aki nem tudta kifizetni a 150 ezer dínáros pénzbüntetést, 2012-ben bezárták 150 napra, hogy Tomislav Nikolić köztársasági elnök két hét után kidengedje.

Advertisement

(via srbija)

Share This Story

Get our newsletter