Illustration for article titled Börtönbe mehet Szilvásy György

Megvan az első nagyvad a Gyurcsány-kormányból, aki tényleg börtönbe mehet, ha a mai elsőfokú ítélet a végén jogerőre emelkedik. Az a fura, hogy soha, vagyis 2041-ig nem fogjuk megtudni, miért ítélték el Szilvásy György egykori titokminisztert.

Advertisement

A szigorúan titkos eljárás kémkedési ügyben zajlott, de ennél többet nem lehet tudni róla. Galambos Lajost, a titkosszolgálat volt vezetőjét szintén 2 év 10 hónapra, míg az utódját, Laborc Sándort felfüggesztettre ítélték.

A 444.hu a jobboldali sajtó abszolút meg nem erősített pletykáit összegyűjtve úgy rekonstruálta a történteket, hogy Galambos 2007-ben megbízta egy P. László nevű fickó cégét, hogy világítsa át az NBH munkatársait. A vadabb elméletek szerint a Fidesznek jelentő ügynököket keresett a testületen belül. Ezt orosz technikával és bolgárnak álcázott orosz szakemberekkel csinálta volna a jobbos legendák szerint.

Advertisement

Izgalmas elem, hogy P. László volt az egyetlen, akit a bíróság felmentett. Ez nekem gyakorlott kémfilmnézőként egyet jelenthet, miszerint P. László hajlandó volt a többiekre vallani.

Share This Story

Get our newsletter