Egy focimeccsen bizonyosodott be a dolog p√©nteken. Megk√∂nnyebb√ľltem!

Igaz√°n √©n persze sosem gondoltam, hogy Orb√°n Viktor dikt√°tor lenne, de amikor kimentem √©letem utols√≥ meccs√©re a Hung√°ria k√∂r√ļti Szent√©lybe, az MTK-Pusk√°s Akad√©mia meccsre, az√©rt el√©gg√© tartottam att√≥l, hogy nem fogjuk megverni a Felcs√ļtot. Mi m√°r gyakorlatilag garant√°ltan nem fogunk kiesni, ŇĎk viszont m√©g megsz√≠vhatj√°k, √©s klub m√∂g√∂tt Magyarorsz√°g Teljhatalm√ļ, Focibolond Ura √°ll, Deutsch MTK-eln√∂k j√≥bar√°tja √©s fŇĎn√∂ke.

A meccs elsŇĎ f√©l√≥r√°ja, ha nem is lefekv√©sre, de b√©k√©s, megegyez√©ses d√∂ntetlenre utalt, nulla akci√≥val, hervadt gurig√°z√°ssal √©s dr√°maian sz√©p b√°r√°nyfelhŇĎkkel a p√°lya f√∂l√∂tt. Minden egyes ismerŇĎs, akivel sz√≥t v√°ltottam, azzal kezdte, hogy nan√°, hogy 0-0 lesz. De gy√∂ny√∂rŇĪ idŇĎ volt, ott voltak velem a gyerekek meg kint volt Robi a h√ļgom gyerekeivel, sŇĎt a sors meglepet√©saj√°nd√©kak√©nt Orosz P√©ter riporter is, √©n meg magamban b√ļcs√ļzkodtam √©letem egyik legfontosabb helysz√≠n√©t√≥l, amit mindj√°rt lebontanak, √ļghogy ŇĎszint√©n sz√≥lva az sem tudott volna t√ļlzottan felzaklatni, ha a j√°t√©kosok ott tippmixelnek a kezdŇĎk√∂rben.

De nem tippmixeltek sŇĎt le sem fek√ľdtek a dikt√°tor csapat√°nak. Hanem, ha ilyesmi lehets√©ges, ennek az ellenkezŇĎje t√∂rt√©nt. √Čppen a tŇĎl√ľnk p√°r m√©terre napf√ľrdŇĎzŇĎ Saj√≥ L√°szl√≥ k√∂ltŇĎn√©l j√°rtam l√°togat√≥ban, amikor Szekeres Adri√°n, a Pusk√°s Akad√©mia h√°tv√©dje, egykori MTK-j√°t√©kos fogta mag√°t, √©s a fel√© rep√ľlŇĎ labd√°ba olyan kacsk√°n r√ļgott bele, hogy az MTK t√©rfel√©re bik√°z√°s helyett a saj√°t kapuj√°ba p√∂rgette.

Advertisement

Az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©let szerint ennek pont ford√≠tva kellett volna t√∂rt√©nnie. Azt√°n √ļj favoritom, Dr. Horv√°th benyomott egy kipattan√≥t, √©s hi√°ba r√ļgott HegedŇĪsnek egy j√≥ sz√≠vat√≥s k√∂t√©nyg√≥lt egykori im√°dottam, a szint√©n ex-MTK-s Lencse, a v√©ge 2-1 maradt.

Sz√≥val vagy nincs diktat√ļra, vagy Orb√°n Viktor olyan t√∂ketlen dikt√°tor, hogy m√©g egy meccseredm√©nyt sem tud lefix√°lni a haverj√°val. B√°r egy rak√°s olvas√≥, felteszem, a m√°sodik lehetŇĎs√©get tartja val√≥sz√≠nŇĪnek, √©n tegnap az√©rt v√©gk√©pp megnyugodtam.