This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Borítója már van az első Magyar Krónikának

Kerényi Imre nagyot ment tegnap, először a buzilobbizással, aztán meg azzal, hogy bemutatta a magyar polgári újságírás szupertermékének első borítóját Rónay Egon műsorában az ATV-n. Tarlós István is írt az első számban.

Advertisement

Kerényi elmondta, hogy ezzel a folyóirattal valami olyasmit akarnak, hogy „ne legyen bozótharc, hogy legyen egy orgánum, ami nem veszekszik”. Tarlós István könyvismertetőt írt bele, a „csúcsminiszter” pedig színházi kritikát, Rónay rákérdez arra, hogy mégis ki a csúcsminiszter, akkor Kerényi bevallja, hogy Balog Zoltánról van szó. Később hozzáteszi, hogy Tarlós Istvánnak van egy szenvedélye a könyvészettel kapcsolatban.

Kerényi azt is mondja a műsorban, hogy lehet, hogy meg fog bukni a lap, mert nem lesz benne botrány. Pitypang lesz benne.

Advertisement

Aztán a főszerkesztő úr azzal zárja a mondanivalóját, hogy a szerkesztőségek nem fognak kapni tiszteletpéldányt, mert a szerkesztőségek gazdagok. Közben pedig ilyen arcot vág:

Illustration for article titled Borítója már van az első Magyar Krónikának
Advertisement

Január 6-án éjjel brékingelte a Cink, hogy készül Kerényi Imre és Bencsik András főszerkesztő vezetésével a Magyar Krónika nevű folyóirat, amiben csak rendes, keresztyén, polgári témák lesznek. Az eredeti tervek szerint 100 Fidesz-közeli szerzőt akartak megnyerni az újsághoz, de sorban kezdtek el nemet mondani a felkértek, pedig Kerényiék nevetségesen nagy összeget ajánlottak a cikkírásért cserébe, ráadásul a témákat nagyjából úgy körvonalazták, hogy „Kinyílott a pitypang. Megírom.”

via 444

Share This Story

Get our newsletter