Fot√≥ki√°ll√≠t√°st m√©g nem rendeztek a Bajcsy halottainak utols√≥ pillanataib√≥l, azt viszont minden √©lŇĎ megn√©zheti, milyen asztalon fogja v√©gezni, ha ide fekszik be. Aki ezt kib√≠rja pszich√©sen, azzal nem lesz baj a beloszt√°lyon sem!

Garant√°ltan optimizmussal t√∂lti el a Bajcsy-Zsilinszky K√≥rh√°z √ľgyfeleit az ott meghalt √ľgyfelek kertben fel√°ll√≠tott eml√©kmŇĪve, ami igazi, helyben haszn√°lt boncasztalokb√≥l k√©sz√ľlt.

A kormeghalad√≥ √∂tlet az√©rt pattant ki egy orvos fej√©bŇĎl, mert f√°jt a sz√≠ve kidobni ezeket az asztalokat. Komolyan! A szoboravat√≥r√≥l sz√≥l√≥ cikkben ez olvashat√≥:

F√°jt a sz√≠vem kidobni ezeket az asztalokat. Arra gondoltam, ha m√°r 40-50 milli√≥ √©vet kib√≠rtak azok a k√∂vek, melyekbŇĎl az asztalok k√©sz√ľltek, √©rtve benne az ut√≥bbi √©vtizedek haszn√°lat√°t is, akkor, ha biztons√°gos helyre sz√°ll√≠tjuk, kib√≠rnak m√©g n√©h√°ny √©vet, m√≠g nem tal√°lunk megfelelŇĎ funkci√≥t sz√°mukra. V√©gsŇĎ soron t√∂bb sz√°z elhunyt fek√ľdt az asztalokonn, a m√°rv√°ny fel√ľlet fizikai kapcsolatban volt az emberi testekkel, nyomokat hagyott a patol√≥gusok munk√°ja, s ezek eml√©keket id√©znek fel. Ha Arany J√°nos szavaira gondolunk, ‚Äěa holtak tan√≠tj√°k az √©lŇĎket‚ÄĚ, akkor ezt valahogyan vissza kellene adni!

Az asztalokat sajnos nem hagyt√°k meg az eredeti √°llapotukban, egy szobr√°sz ijesztŇĎ arcokat is v√©sett r√°juk, pedig erre m√°r igaz√°n nem volt semmi sz√ľks√©g.

Advertisement

(A tippet k√∂sz√∂n√ľk Martink√≥ doktornak!)