Szombaton váratlanul bejelentették, hogy Simon Zsolt vezérigazgató és a Yvonne Dederick gazdasági igazgató vették meg a csatornát. Igazából a Fideszé lehet.

√ögy tŇĪnik, hogy megh√∂kkentŇĎen pontosan Orb√°n Viktor j√∂vend√∂l√©se. A m√©diapiaci j√≥snak sem utols√≥ minisztereln√∂k ny√°ron arr√≥l nyilatkozott, hogy Magyarorsz√°gon a nagy, kereskedelmi t√©v√©k k√∂z√ľl egyik sem magyar, ez√©rt nem √©rv√©nyes√≠tenek nemzeti szempontokat, de "Ez sem lesz mindig √≠gy". Ezzel p√°rhuzamosan a korm√°ny bedobta a rekl√°mad√≥ kamu √∂tlet√©t, amiatt, hogy elriassza a piaci pletyk√°k szerint 25 millirdos aj√°nlattal k√©sz√ľlŇĎdŇĎ Viasat-tulajdonos MTG-t a v√°s√°rl√°st√≥l, egyben kik√∂vezze az utat valamelyik fideszes m√©diaoligarch√°nak.

Most m√©g nem tudni, hogy ez a forgat√≥k√∂nyv val√≥sult-e meg, de nagyon val√≥sz√≠nŇĪ. A TV2 n√©met tulajdonosa, a ProSieben.Sat1 h√©tfŇĎn jelenti be hivatalosan, Simon Zsolt viszont ma √°llom√°nygyŇĪl√©st tartott, ahol a l√©nyeget elmondta a munkat√°rsaknak, miszerint hivatalosan ŇĎ √©s a gazdas√°gi igazgat√≥ a vevŇĎk, de egy magyar csoport √°ll m√∂g√∂tt√ľk. Legval√≥sz√≠nŇĪbb, hogy a Nyerges Zsolt-f√©le infocenterr√≥l van sz√≥.

Simon ismert fideszes, de nem csak sima rokonszenvezŇĎ, hiszen a csal√°di k√∂nyvesboltj√°ban a 2010-ben Fidesz-kopogtat√≥c√©dulagyŇĪjt√≥ helyet rendezett be.

Advertisement

Yvonne Dederick amerika menedzser, az anyja magyar, 1998 óta él Budapesten, és remek Facebookja van.

Advertisement

B√∂lcs mond√°sok a konzumkult√ļr√°r√≥l, alkalmank√©nt megh√∂kken√©s a magyar √°llapotokon √©s luxuscipŇĎk: √©rdemes v√©gign√©zni a Jimmy Choo-rajong√≥ menedzser fal√°t.