M√°s nem is t√∂rt√©nhet, hiszen v√©gigj√°tszottam az eg√©sz braz√≠liai vil√°gbajnoks√°got. Tele lesz nagy klasszikus p√°rharcokkal, akad p√°r meglepet√©s, Spanyolorsz√°g m√°r a nyolcadd√∂ntŇĎben kiesik, Anglia m√°r elŇĎbb, √©s most sem lesz afrikai d√∂ntŇĎs.

Mivel most f√©l √©vig errŇĎl lesz sz√≥, mi is okoskodunk egyet a foci-vb csoportbeoszt√°s√°r√≥l.

ElŇĎsz√∂r is itt vannak a p√©nteken kisorsolt csoportok:

A-csoport: Brazília, Kamerun, Mexikó, Horvátország

B-csoport: Spanyolorsz√°g, Chile, Ausztr√°lia, Hollandia

C-csoport: Kolumbia, Elefántcsontpart, Japán, Görögország

D-csoport: Uruguay, Olaszorsz√°g, Costa Rica, Anglia

E-csoport: Sv√°jc, Ecuador, Honduras, Franciaorsz√°g

F-csoport: Argentína, Nigéria, Irán, Bosznia

G-csoport: N√©metorsz√°g, Gh√°na, Egyes√ľlt √Āllamok, Portug√°lia,

H-csoport: Belgium, Algéria, Dél-Korea, Oroszország

ElsŇĎ blikkre: ha nem t√∂rt√©nik csoda, de legal√°bbis nagy meglepet√©s, Anglia ki fog esni m√°r a csoportk√∂rben. Olaszorsz√°g, fŇĎleg vb-d√∂ntŇĎkben, messze erŇĎsebb n√°luk, Uruguay pedig elvileg semmit sem gyeng√ľlt a 2010-es negyedik helye √≥ta. A h√°zigazda Braz√≠li√°nak az eleje laza lesz, hiszen m√©g Horv√°torsz√°g a legerŇĎsebb csoportellenfel√ľk. Borzalmas, de G√∂r√∂gorsz√°g, a modern futball egyik pestise ak√°r tov√°bb is mehet a csoportj√°b√≥l, ahol elvileg egyed√ľl Kolumbia favorit, de val√≥j√°ban b√°rmi megt√∂rt√©nhet. √Čs G√∂r√∂gorsz√°g igazi fertŇĎzŇĎ tev√©kenys√©ge az egyenes kies√©se meccseken szokott elkezdŇĎdni, √≠gy v√©rm√©rs√©klettŇĎl f√ľggŇĎen drukkolhatunk Elef√°ntcsontpartnak vagy Jap√°nnak. √Čn m√°r t√∂bb vil√°gverseny √≥ta lelkes Sv√°jc-szurkol√≥ vagyok, egyr√©szt a fura nevek miatt, m√°sr√©szt mert Sv√°jc pont olyan, mint a magyar v√°logatott lehetne, ha nem kret√©nek √©s bŇĪn√∂zŇĎk alkotn√°k a magyar focit√°rsadalmat. √Čs Sv√°jc most csak mag√°ra vethet, ha nem megy tov√°bb laz√°n. Argent√≠na annyira k√∂nnyŇĪ csoportot kapott, hogy ha lesz gigameglepet√©s a v√©b√©n, akkor az az ŇĎ kies√©s√ľk lesz. B√°r Magyarorsz√°gon irre√°lisan sok a portug√°ldrukker, a hozz√°m hasonl√≥ antifetrengŇĎk √ľnnepelhetnek, mert ebb√≥l a csoportb√≥l sim√°n kieshetnek, ha ak√°r Gh√°na, ak√°r az Egyes√ľlt √Āllamok √∂sszeszedi mag√°t. Amerika most nem olyan erŇĎs, mint mondjuk t√≠z √©ve, √≠gy marad a rem√©nyked√©s Gh√°n√°ban. K√°r, hogy az afrikai v√°logatottakban csak rem√©nykedni lehet, de mi van, ha pont most v√©gre √∂sszeszedi mag√°t az egyik legal√°bb? A bosszant√≥an akaratgyenge oroszok hatalmas sanszot kaptak, √≠gy nyilv√°n ŇĎk okozz√°k a m√°sodik legnagyobb meglepet√©st a gyors kies√©s√ľkkel a Fingcsoportb√≥l.

Advertisement

√Čs akkor most j√°tsszuk le a v√©b√©t fejben.

√ćme a leendŇĎ csoport-v√©geredm√©nyek.

A

Brazília

Horv√°torsz√°g

Kamerun

Mexikó

B

Hollandia

Spanyolorsz√°g

Chile

Ausztr√°lia

C

Kolumbia

Jap√°n

Görögország

Elef√°ntcsontpart

D

Uruguay

Olaszorsz√°g

Anglia

Costa Rica

E

Sv√°jc

Franciaorsz√°g

Ecuador

Honduras

F

Nigéria

Bosznia

Argentína

Ir√°n

G

Németország

Gh√°na

Portug√°lia

Egyes√ľlt √Āllamok

H

Belgium

Dél-Korea

Oroszorsz√°g

Algéria

nyolcadd√∂ntŇĎk:

Braz√≠lia-Spanyolorsz√°g: a ki√©gett spanyolok nem b√≠rnak a v√©rszagot meg√©rzŇĎ h√°zigazd√°kkal, tov√°bbjut Braz√≠lia.

Advertisement

Kolumbia-Olaszorsz√°g: Kolumbia remek√ľl kezd, de azt√°n kij√∂n a az olaszok elk√©peszt√≥ v√©b√©-fix√°lts√°ga, elŇĎbb kiegyenl√≠tenek, azt√°n tizenegyesekkel tov√°bbjut Olaszorsz√°g.

Svájc-Bosznia: eddig tartott a bosnyák csoda. Hiába szurkol nekik egész Magyarország és a világ underdograjongó fele, simán továbbjut Svájc.

Németország-Dél-Korea: nem lehet mindig bombameglepetés, unalmas meccsen simán továbbjut Németország.

Advertisement

Hollandia-Horvátország: Hollandia nem áll össze egységes csapattá, Modric viszont élete meccsét játssza, nagy meglepetésre továbbjut Horvátország.

Uruguay-Jap√°n: Jap√°n a mezŇĎnyben pr√≠ma, de nem b√≠r a csat√°rzsenikkel, tov√°bbjut Uruguay.

Nig√©ria-Franciaorsz√°g: A fiatal, √©hes, ismeretlen j√°t√©kosokb√≥l √°ll√≥ Nig√©ria megmenti Afrika becs√ľlet√©t, √©s sim√°n leveri a ki√°br√°nd√≠t√≥ franci√°kat, tov√°bbjut Nig√©ria.

Advertisement

Belgium- Gh√°na: Eddig tartott a gh√°nai jampikorszak, Belgium megint olyan, mint amikor az eg√©sz vil√°g a szimpi, forr√≥nacis bajszosok√©rt szor√≠tott, √©s a mesteri k√∂z√©pp√°ly√°s j√°t√©knak k√∂sz√∂nhetŇĎen sim√°n nyer, tov√°bbjut Belgium.

negyedd√∂ntŇĎk:

Braz√≠lia-Olaszorsz√°g: minden idŇĎk legnagyobb vb-klasszikusainak √ļjabb felvon√°s√°n a vezet√©st megszerzŇĎ, majd a t√©t miatt leb√©nul√≥ brazilok ellen hosszabb√≠t√°sban tov√°bbjut Olaszorsz√°g.

Advertisement

Sv√°jc-N√©metorsz√°g: A 118. percig diadalmasan bŇĪzlik az Alpesi Sajt, azt√°n j√∂n Thomas M√ľller, majd a tizenegyesek, √©s tov√°bbjut N√©metorsz√°g.

Horv√°torsz√°g-Uruguay: itt az √ļjabb horv√°t csodagener√°ci√≥? H√°t nem, √≠gy tov√°bbjut Uruguay.

Nig√©ria-Belgium: m√°r mindenki azt hitte, itt az elsŇĎ afrikai v√©b√©d√∂ntŇĎs, de nem sz√°moltak a Br√ľsszeli K√∂t√©pp√°ly√°s Csipk√©val, √©s tov√°bbjut Belgium.

Advertisement

elŇĎd√∂ntŇĎk:

Olaszorsz√°g-N√©metorsz√°g: egy v√©b√©n k√©t csoda az√©rt m√©g a macskaevŇĎktŇĎl is sok lenne, d√∂ntŇĎbe jut N√©metorsz√°g.

Uruguay-Belgium: az atomcsat√°rsor √©s a neutroncsapat viadal√°t ki nyeri? Nyilv√°n az ut√≥bbi, d√∂ntŇĎbe jut Belgium.

Advertisement

bronzmeccs:

Uruguay-Olaszország: hiába nagy csalódás, kétszer egymás után nem kapnak ki, vagyis bronzot nyer Olaszország.

d√∂ntŇĎ:

N√©metorsz√°g-Belgium: az eg√©sz vil√°g pirosba √∂lt√∂zik, √©s nem hi√°ba. Az "egyszer a t√∂rt√©nelemben"-es√©ly nem b√©n√≠tja le a belg√°kat, hiszen eleve es√©lytelen√ľl √°lltak ki egy rak√°s meccsre. Minden meccsen m√©g a n√©metek sem tudnak 1oo sz√°zal√©kot hozni, ŇĎk sem robotharcosok az√©rt, √≠gy vil√°gbajnok

Advertisement

BELGIUM

H√°t ennyi, √≥ri√°si meglepet√©sre Belgium nyerte a brazil v√©b√©t, t√∂rt√©net√©ben elŇĎsz√∂r, kellett hozz√° a j√≥ sorsol√°s is, de ne vegy√ľk el tŇĎl√ľk, hogy v√©letlen√ľl soha senki nem lesz vil√°gbajnok.