MĂĄs nem is törtĂ©nhet, hiszen vĂ©gigjĂĄtszottam az egĂ©sz brazĂ­liai vilĂĄgbajnoksĂĄgot. Tele lesz nagy klasszikus pĂĄrharcokkal, akad pĂĄr meglepetĂ©s, SpanyolorszĂĄg mĂĄr a nyolcaddöntƑben kiesik, Anglia mĂĄr elƑbb, Ă©s most sem lesz afrikai döntƑs.

Mivel most fĂ©l Ă©vig errƑl lesz szĂł, mi is okoskodunk egyet a foci-vb csoportbeosztĂĄsĂĄrĂłl.

Advertisement

ElƑször is itt vannak a pĂ©nteken kisorsolt csoportok:

A-csoport: BrazĂ­lia, Kamerun, MexikĂł, HorvĂĄtorszĂĄg

B-csoport: SpanyolorszĂĄg, Chile, AusztrĂĄlia, Hollandia

C-csoport: Kolumbia, Elefåntcsontpart, Japån, Görögorszåg

D-csoport: Uruguay, OlaszorszĂĄg, Costa Rica, Anglia

E-csoport: SvĂĄjc, Ecuador, Honduras, FranciaorszĂĄg

F-csoport: Argentína, Nigéria, Irån, Bosznia

G-csoport: NĂ©metorszĂĄg, GhĂĄna, EgyesĂŒlt Államok, PortugĂĄlia,

H-csoport: Belgium, Algéria, Dél-Korea, Oroszorszåg

ElsƑ blikkre: ha nem törtĂ©nik csoda, de legalĂĄbbis nagy meglepetĂ©s, Anglia ki fog esni mĂĄr a csoportkörben. OlaszorszĂĄg, fƑleg vb-döntƑkben, messze erƑsebb nĂĄluk, Uruguay pedig elvileg semmit sem gyengĂŒlt a 2010-es negyedik helye Ăłta. A hĂĄzigazda BrazĂ­liĂĄnak az eleje laza lesz, hiszen mĂ©g HorvĂĄtorszĂĄg a legerƑsebb csoportellenfelĂŒk. Borzalmas, de GörögorszĂĄg, a modern futball egyik pestise akĂĄr tovĂĄbb is mehet a csoportjĂĄbĂłl, ahol elvileg egyedĂŒl Kolumbia favorit, de valĂłjĂĄban bĂĄrmi megtörtĂ©nhet. És GörögorszĂĄg igazi fertƑzƑ tevĂ©kenysĂ©ge az egyenes kiesĂ©se meccseken szokott elkezdƑdni, Ă­gy vĂ©rmĂ©rsĂ©klettƑl fĂŒggƑen drukkolhatunk ElefĂĄntcsontpartnak vagy JapĂĄnnak. Én mĂĄr több vilĂĄgverseny Ăłta lelkes SvĂĄjc-szurkolĂł vagyok, egyrĂ©szt a fura nevek miatt, mĂĄsrĂ©szt mert SvĂĄjc pont olyan, mint a magyar vĂĄlogatott lehetne, ha nem kretĂ©nek Ă©s bƱnözƑk alkotnĂĄk a magyar focitĂĄrsadalmat. És SvĂĄjc most csak magĂĄra vethet, ha nem megy tovĂĄbb lazĂĄn. ArgentĂ­na annyira könnyƱ csoportot kapott, hogy ha lesz gigameglepetĂ©s a vĂ©bĂ©n, akkor az az Ƒ kiesĂ©sĂŒk lesz. BĂĄr MagyarorszĂĄgon irreĂĄlisan sok a portugĂĄldrukker, a hozzĂĄm hasonlĂł antifetrengƑk ĂŒnnepelhetnek, mert ebbĂłl a csoportbĂłl simĂĄn kieshetnek, ha akĂĄr GhĂĄna, akĂĄr az EgyesĂŒlt Államok összeszedi magĂĄt. Amerika most nem olyan erƑs, mint mondjuk tĂ­z Ă©ve, Ă­gy marad a remĂ©nykedĂ©s GhĂĄnĂĄban. KĂĄr, hogy az afrikai vĂĄlogatottakban csak remĂ©nykedni lehet, de mi van, ha pont most vĂ©gre összeszedi magĂĄt az egyik legalĂĄbb? A bosszantĂłan akaratgyenge oroszok hatalmas sanszot kaptak, Ă­gy nyilvĂĄn Ƒk okozzĂĄk a mĂĄsodik legnagyobb meglepetĂ©st a gyors kiesĂ©sĂŒkkel a FingcsoportbĂłl.

És akkor most jĂĄtsszuk le a vĂ©bĂ©t fejben.

Íme a leendƑ csoport-vĂ©geredmĂ©nyek.

A

BrazĂ­lia

HorvĂĄtorszĂĄg

Kamerun

MexikĂł

B

Hollandia

SpanyolorszĂĄg

Chile

AusztrĂĄlia

C

Kolumbia

JapĂĄn

Görögorszåg

ElefĂĄntcsontpart

D

Uruguay

OlaszorszĂĄg

Anglia

Costa Rica

E

SvĂĄjc

FranciaorszĂĄg

Ecuador

Honduras

F

Nigéria

Bosznia

ArgentĂ­na

IrĂĄn

G

NĂ©metorszĂĄg

GhĂĄna

PortugĂĄlia

EgyesĂŒlt Államok

H

Belgium

DĂ©l-Korea

OroszorszĂĄg

Algéria

nyolcaddöntƑk:

BrazĂ­lia-SpanyolorszĂĄg: a kiĂ©gett spanyolok nem bĂ­rnak a vĂ©rszagot megĂ©rzƑ hĂĄzigazdĂĄkkal, tovĂĄbbjut BrazĂ­lia.

Advertisement

Kolumbia-OlaszorszĂĄg: Kolumbia remekĂŒl kezd, de aztĂĄn kijön a az olaszok elkĂ©pesztĂł vĂ©bĂ©-fixĂĄltsĂĄga, elƑbb kiegyenlĂ­tenek, aztĂĄn tizenegyesekkel tovĂĄbbjut OlaszorszĂĄg.

Svåjc-Bosznia: eddig tartott a bosnyåk csoda. Hiåba szurkol nekik egész Magyarorszåg és a vilåg underdograjongó fele, simån tovåbbjut Svåjc.

Advertisement

Németorszåg-Dél-Korea: nem lehet mindig bombameglepetés, unalmas meccsen simån tovåbbjut Németorszåg.

Hollandia-Horvåtorszåg: Hollandia nem åll össze egységes csapattå, Modric viszont élete meccsét jåtssza, nagy meglepetésre tovåbbjut Horvåtorszåg.

Advertisement

Uruguay-Japán: Japán a mezƑnyben príma, de nem bír a csatárzsenikkel, továbbjut Uruguay.

NigĂ©ria-FranciaorszĂĄg: A fiatal, Ă©hes, ismeretlen jĂĄtĂ©kosokbĂłl ĂĄllĂł NigĂ©ria megmenti Afrika becsĂŒletĂ©t, Ă©s simĂĄn leveri a kiĂĄbrĂĄndĂ­tĂł franciĂĄkat, tovĂĄbbjut NigĂ©ria.

Advertisement

Belgium- GhĂĄna: Eddig tartott a ghĂĄnai jampikorszak, Belgium megint olyan, mint amikor az egĂ©sz vilĂĄg a szimpi, forrĂłnacis bajszosokĂ©rt szorĂ­tott, Ă©s a mesteri közĂ©ppĂĄlyĂĄs jĂĄtĂ©knak köszönhetƑen simĂĄn nyer, tovĂĄbbjut Belgium.

negyeddöntƑk:

BrazĂ­lia-OlaszorszĂĄg: minden idƑk legnagyobb vb-klasszikusainak Ășjabb felvonĂĄsĂĄn a vezetĂ©st megszerzƑ, majd a tĂ©t miatt lebĂ©nulĂł brazilok ellen hosszabbĂ­tĂĄsban tovĂĄbbjut OlaszorszĂĄg.

Advertisement

SvĂĄjc-NĂ©metorszĂĄg: A 118. percig diadalmasan bƱzlik az Alpesi Sajt, aztĂĄn jön Thomas MĂŒller, majd a tizenegyesek, Ă©s tovĂĄbbjut NĂ©metorszĂĄg.

HorvĂĄtorszĂĄg-Uruguay: itt az Ășjabb horvĂĄt csodagenerĂĄciĂł? HĂĄt nem, Ă­gy tovĂĄbbjut Uruguay.

Advertisement

NigĂ©ria-Belgium: mĂĄr mindenki azt hitte, itt az elsƑ afrikai vĂ©bĂ©döntƑs, de nem szĂĄmoltak a BrĂŒsszeli KötĂ©ppĂĄlyĂĄs CsipkĂ©val, Ă©s tovĂĄbbjut Belgium.

elƑdöntƑk:

OlaszorszĂĄg-NĂ©metorszĂĄg: egy vĂ©bĂ©n kĂ©t csoda azĂ©rt mĂ©g a macskaevƑktƑl is sok lenne, döntƑbe jut NĂ©metorszĂĄg.

Advertisement

Uruguay-Belgium: az atomcsatĂĄrsor Ă©s a neutroncsapat viadalĂĄt ki nyeri? NyilvĂĄn az utĂłbbi, döntƑbe jut Belgium.

bronzmeccs:

Uruguay-Olaszorszåg: hiåba nagy csalódås, kétszer egymås utån nem kapnak ki, vagyis bronzot nyer Olaszorszåg.

Advertisement

döntƑ:

NĂ©metorszĂĄg-Belgium: az egĂ©sz vilĂĄg pirosba öltözik, Ă©s nem hiĂĄba. Az "egyszer a törtĂ©nelemben"-esĂ©ly nem bĂ©nĂ­tja le a belgĂĄkat, hiszen eleve esĂ©lytelenĂŒl ĂĄlltak ki egy rakĂĄs meccsre. Minden meccsen mĂ©g a nĂ©metek sem tudnak 1oo szĂĄzalĂ©kot hozni, Ƒk sem robotharcosok azĂ©rt, Ă­gy vilĂĄgbajnok

Advertisement

BELGIUM

HĂĄt ennyi, ĂłriĂĄsi meglepetĂ©sre Belgium nyerte a brazil vĂ©bĂ©t, törtĂ©netĂ©ben elƑször, kellett hozzĂĄ a jĂł sorsolĂĄs is, de ne vegyĂŒk el tƑlĂŒk, hogy vĂ©letlenĂŒl soha senki nem lesz vilĂĄgbajnok.