This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Bombameglepetés: Belgium nyerte a 2014-es vébét!

Illustration for article titled ​Bombameglepetés: Belgium nyerte a 2014-es vébét!

Más nem is történhet, hiszen végigjátszottam az egész brazíliai világbajnokságot. Tele lesz nagy klasszikus párharcokkal, akad pár meglepetés, Spanyolország már a nyolcaddöntőben kiesik, Anglia már előbb, és most sem lesz afrikai döntős.

Advertisement

Mivel most fél évig erről lesz szó, mi is okoskodunk egyet a foci-vb csoportbeosztásáról.

Először is itt vannak a pénteken kisorsolt csoportok:

A-csoport: Brazília, Kamerun, Mexikó, Horvátország

B-csoport: Spanyolország, Chile, Ausztrália, Hollandia

C-csoport: Kolumbia, Elefántcsontpart, Japán, Görögország

D-csoport: Uruguay, Olaszország, Costa Rica, Anglia

E-csoport: Svájc, Ecuador, Honduras, Franciaország

F-csoport: Argentína, Nigéria, Irán, Bosznia

G-csoport: Németország, Ghána, Egyesült Államok, Portugália,

H-csoport: Belgium, Algéria, Dél-Korea, Oroszország

Első blikkre: ha nem történik csoda, de legalábbis nagy meglepetés, Anglia ki fog esni már a csoportkörben. Olaszország, főleg vb-döntőkben, messze erősebb náluk, Uruguay pedig elvileg semmit sem gyengült a 2010-es negyedik helye óta. A házigazda Brazíliának az eleje laza lesz, hiszen még Horvátország a legerősebb csoportellenfelük. Borzalmas, de Görögország, a modern futball egyik pestise akár tovább is mehet a csoportjából, ahol elvileg egyedül Kolumbia favorit, de valójában bármi megtörténhet. És Görögország igazi fertőző tevékenysége az egyenes kiesése meccseken szokott elkezdődni, így vérmérséklettől függően drukkolhatunk Elefántcsontpartnak vagy Japánnak. Én már több világverseny óta lelkes Svájc-szurkoló vagyok, egyrészt a fura nevek miatt, másrészt mert Svájc pont olyan, mint a magyar válogatott lehetne, ha nem kretének és bűnözők alkotnák a magyar focitársadalmat. És Svájc most csak magára vethet, ha nem megy tovább lazán. Argentína annyira könnyű csoportot kapott, hogy ha lesz gigameglepetés a vébén, akkor az az ő kiesésük lesz. Bár Magyarországon irreálisan sok a portugáldrukker, a hozzám hasonló antifetrengők ünnepelhetnek, mert ebból a csoportból simán kieshetnek, ha akár Ghána, akár az Egyesült Államok összeszedi magát. Amerika most nem olyan erős, mint mondjuk tíz éve, így marad a reménykedés Ghánában. Kár, hogy az afrikai válogatottakban csak reménykedni lehet, de mi van, ha pont most végre összeszedi magát az egyik legalább? A bosszantóan akaratgyenge oroszok hatalmas sanszot kaptak, így nyilván ők okozzák a második legnagyobb meglepetést a gyors kiesésükkel a Fingcsoportból.

Advertisement

És akkor most játsszuk le a vébét fejben.

Íme a leendő csoport-végeredmények.

A

Brazília

Horvátország

Kamerun

Mexikó

B

Hollandia

Spanyolország

Chile

Ausztrália

C

Kolumbia

Japán

Görögország

Elefántcsontpart

D

Uruguay

Olaszország

Anglia

Costa Rica

E

Svájc

Franciaország

Ecuador

Honduras

F

Nigéria

Bosznia

Argentína

Irán

G

Németország

Ghána

Portugália

Egyesült Államok

H

Belgium

Dél-Korea

Oroszország

Algéria

nyolcaddöntők:

Brazília-Spanyolország: a kiégett spanyolok nem bírnak a vérszagot megérző házigazdákkal, továbbjut Brazília.

Advertisement

Kolumbia-Olaszország: Kolumbia remekül kezd, de aztán kijön a az olaszok elképesztó vébé-fixáltsága, előbb kiegyenlítenek, aztán tizenegyesekkel továbbjut Olaszország.

Svájc-Bosznia: eddig tartott a bosnyák csoda. Hiába szurkol nekik egész Magyarország és a világ underdograjongó fele, simán továbbjut Svájc.

Advertisement

Németország-Dél-Korea: nem lehet mindig bombameglepetés, unalmas meccsen simán továbbjut Németország.

Hollandia-Horvátország: Hollandia nem áll össze egységes csapattá, Modric viszont élete meccsét játssza, nagy meglepetésre továbbjut Horvátország.

Advertisement

Uruguay-Japán: Japán a mezőnyben príma, de nem bír a csatárzsenikkel, továbbjut Uruguay.

Nigéria-Franciaország: A fiatal, éhes, ismeretlen játékosokból álló Nigéria megmenti Afrika becsületét, és simán leveri a kiábrándító franciákat, továbbjut Nigéria.

Advertisement

Belgium- Ghána: Eddig tartott a ghánai jampikorszak, Belgium megint olyan, mint amikor az egész világ a szimpi, forrónacis bajszosokért szorított, és a mesteri középpályás játéknak köszönhetően simán nyer, továbbjut Belgium.

negyeddöntők:

Brazília-Olaszország: minden idők legnagyobb vb-klasszikusainak újabb felvonásán a vezetést megszerző, majd a tét miatt lebénuló brazilok ellen hosszabbításban továbbjut Olaszország.

Advertisement

Svájc-Németország: A 118. percig diadalmasan bűzlik az Alpesi Sajt, aztán jön Thomas Müller, majd a tizenegyesek, és továbbjut Németország.

Horvátország-Uruguay: itt az újabb horvát csodageneráció? Hát nem, így továbbjut Uruguay.

Advertisement

Nigéria-Belgium: már mindenki azt hitte, itt az első afrikai vébédöntős, de nem számoltak a Brüsszeli Kötéppályás Csipkéval, és továbbjut Belgium.

elődöntők:

Olaszország-Németország: egy vébén két csoda azért még a macskaevőktől is sok lenne, döntőbe jut Németország.

Advertisement

Uruguay-Belgium: az atomcsatársor és a neutroncsapat viadalát ki nyeri? Nyilván az utóbbi, döntőbe jut Belgium.

bronzmeccs:

Uruguay-Olaszország: hiába nagy csalódás, kétszer egymás után nem kapnak ki, vagyis bronzot nyer Olaszország.

Advertisement

döntő:

Németország-Belgium: az egész világ pirosba öltözik, és nem hiába. Az "egyszer a történelemben"-esély nem bénítja le a belgákat, hiszen eleve esélytelenül álltak ki egy rakás meccsre. Minden meccsen még a németek sem tudnak 1oo százalékot hozni, ők sem robotharcosok azért, így világbajnok

Advertisement

BELGIUM

Hát ennyi, óriási meglepetésre Belgium nyerte a brazil vébét, történetében először, kellett hozzá a jó sorsolás is, de ne vegyük el tőlük, hogy véletlenül soha senki nem lesz világbajnok.

Share This Story

Get our newsletter