Illustration for article titled Bolykitól lopták az Összefogás dalának ötletét. Nagyon pofátlanul

A Nemzeti Összefogás Napjára írt Összefogás dalával több gond is akad, de azt nem gondoltuk volna, hogy magát az alapötletet is lopták. Mégpedig Bolyki Györgytől, mint az egy blogposztjából kiderül.

Advertisement

Bolyki egy remek bejegyzését már idéztük a Cinken, akkor Gerendásnak magyarázta el, miért is butaság, amiket ír. Akkor persze könnyebb volt higgadtnak maradnia, mint most, amikor arról kell írnia, hogyan lopta el egy társa az ötletét szőröstől-bőröstől.

Pedig a Barackfát jegyző Bársony Bálinttal jóban voltak, meg csináltak is közösen ezt-azt.

Aztán egyszer a tesója, Bolyki Balázs...

"...elmesélte neki, milyen grandiózus tervünk van: szeretnénk az egész országot megénekeltetni egy közös dallal, hogy az éneklésen keresztül elkezdődjön egy újfajta közösség építés sok szenvedést látott kis hazánkban. Részletesen elmondta, hogyan fogjuk bevonni a legkisebb falvak lakóit is, sőt, az országhatáron kívül élőket is a nagy nemzeti együtt éneklésbe, majd ment tovább a próba.

Néhány nappal később jött a Sztár Jam Session a Millenárison. Jó buli volt (mint mindig), majd a végén Bálint kiállt a színpadon lévő sok zenész és a Bolyki Soul&Gospel Kórus elé, és elmondta, hogy van egy hatalmas, grandiózus terve: szeretné az egész országot megénekeltetni egy közös dallal, hogy az éneklésen keresztül elkezdődjön egy újfajta közösség építés sok szenvedést látott kis hazánkban. Azt is elmondta, hogy szeretné bevonni a legkisebb falvak lakóit is, sőt, az országhatáron kívül élőket is a nagy nemzeti együtt éneklésbe. Majd ott helyben felkérte a Bolyki Soul&Gospel Kórust, csatlakozzon kezdeményezéséhez, és reményét fejezte ki, hogy mások is mellé állnak.

Köpni-nyelni nem tudtunk. Nem vagyunk indulatos csávók, de ez akkora pofátlanság volt, hogy Balival tíz percre eltűntünk a színről, nehogy valakinek valami csúnyát mondjunk."

Advertisement

A durva az, hogy nem csak az együtténeklés ötletét nyúlták le tőlük, hanem a honlapét is, letölthető kottával, közmédiás karaokeval. Egészen elképesztő.

Bolyki persze most is pozitívan fejezi be a posztját, akármennyire szívhatja a fogát:

"Ha valakinek, hát nekünk biztosan fáj Bársony Bálint akciója. De legalább elindult egy olyan dolog, amiért sokan, régóta küzdünk. Igen, jött ez a jampec, aki a témába belecsöppenve raszta frizura helyett tulipános inget vett, és lenyúlta az ötletet – de legalább elindult valami! A minisztérium valamiért idén az ő dalát választotta (nem tudom, hány közül:-), de mostantól meg van az esély, hogy jövőre más dalt válasszanak. Úgyhogy írjatok dalt!!!!!!"

Advertisement

Fotó: Bársony Bálint FB-oldala.

Share This Story

Get our newsletter