A Nemzeti √Ėsszefog√°s Napj√°ra √≠rt √Ėsszefog√°s dal√°val t√∂bb gond is akad, de azt nem gondoltuk volna, hogy mag√°t az alap√∂tletet is lopt√°k. M√©gpedig Bolyki Gy√∂rgytŇĎl, mint az egy blogposztj√°b√≥l kider√ľl.

Bolyki egy remek bejegyz√©s√©t m√°r id√©zt√ľk a Cinken, akkor Gerend√°snak magyar√°zta el, mi√©rt is butas√°g, amiket √≠r. Akkor persze k√∂nnyebb volt higgadtnak maradnia, mint most, amikor arr√≥l kell √≠rnia, hogyan lopta el egy t√°rsa az √∂tlet√©t szŇĎr√∂stŇĎl-bŇĎr√∂stŇĎl.

Pedig a Barackf√°t jegyzŇĎ B√°rsony B√°linttal j√≥ban voltak, meg csin√°ltak is k√∂z√∂sen ezt-azt.

Advertisement

Aztán egyszer a tesója, Bolyki Balázs...

"...elmes√©lte neki, milyen grandi√≥zus terv√ľnk van: szeretn√©nk az eg√©sz orsz√°got meg√©nekeltetni egy k√∂z√∂s dallal, hogy az √©nekl√©sen kereszt√ľl elkezdŇĎdj√∂n egy √ļjfajta k√∂z√∂ss√©g √©p√≠t√©s sok szenved√©st l√°tott kis haz√°nkban. R√©szletesen elmondta, hogyan fogjuk bevonni a legkisebb falvak lak√≥it is, sŇĎt, az orsz√°ghat√°ron k√≠v√ľl √©lŇĎket is a nagy nemzeti egy√ľtt √©nekl√©sbe, majd ment tov√°bb a pr√≥ba.

N√©h√°ny nappal k√©sŇĎbb j√∂tt a Szt√°r Jam Session a Millen√°rison. J√≥ buli volt (mint mindig), majd a v√©g√©n B√°lint ki√°llt a sz√≠npadon l√©vŇĎ sok zen√©sz √©s a Bolyki Soul&Gospel K√≥rus el√©, √©s elmondta, hogy van egy hatalmas, grandi√≥zus terve: szeretn√© az eg√©sz orsz√°got meg√©nekeltetni egy k√∂z√∂s dallal, hogy az √©nekl√©sen kereszt√ľl elkezdŇĎdj√∂n egy √ļjfajta k√∂z√∂ss√©g √©p√≠t√©s sok szenved√©st l√°tott kis haz√°nkban. Azt is elmondta, hogy szeretn√© bevonni a legkisebb falvak lak√≥it is, sŇĎt, az orsz√°ghat√°ron k√≠v√ľl √©lŇĎket is a nagy nemzeti egy√ľtt √©nekl√©sbe. Majd ott helyben felk√©rte a Bolyki Soul&Gospel K√≥rust, csatlakozzon kezdem√©nyez√©s√©hez, √©s rem√©ny√©t fejezte ki, hogy m√°sok is mell√© √°llnak.

K√∂pni-nyelni nem tudtunk. Nem vagyunk indulatos cs√°v√≥k, de ez akkora pof√°tlans√°g volt, hogy Balival t√≠z percre eltŇĪnt√ľnk a sz√≠nrŇĎl, nehogy valakinek valami cs√ļny√°t mondjunk."

Advertisement

A durva az, hogy nem csak az egy√ľtt√©nekl√©s √∂tlet√©t ny√ļlt√°k le tŇĎl√ľk, hanem a honlap√©t is, let√∂lthetŇĎ kott√°val, k√∂zm√©di√°s karaokeval. Eg√©szen elk√©pesztŇĎ.

Bolyki persze most is pozitívan fejezi be a posztját, akármennyire szívhatja a fogát:

"Ha valakinek, h√°t nek√ľnk biztosan f√°j B√°rsony B√°lint akci√≥ja. De legal√°bb elindult egy olyan dolog, ami√©rt sokan, r√©g√≥ta k√ľzd√ľnk. Igen, j√∂tt ez a jampec, aki a t√©m√°ba belecs√∂ppenve raszta frizura helyett tulip√°nos inget vett, √©s leny√ļlta az √∂tletet ‚Äď de legal√°bb elindult valami! A miniszt√©rium valami√©rt id√©n az ŇĎ dal√°t v√°lasztotta (nem tudom, h√°ny k√∂z√ľl:-), de mostant√≥l meg van az es√©ly, hogy j√∂vŇĎre m√°s dalt v√°lasszanak. √ögyhogy √≠rjatok dalt!!!!!!"

Advertisement

Fotó: Bársony Bálint FB-oldala.