VĂĄgĂł IstvĂĄn azt Ă­rta a GerendĂĄs PĂ©ter emigrĂĄlĂĄsĂĄt bejelentƑ posztomra, hogy nem vagyok tĂșl empatikus a fasisztĂĄk Ă©s a felgyĂŒlemlett szĂĄmlĂĄk miatt emigrĂĄlĂł zenĂ©sszel. Pedig Ă©n csak bekopiztam GerendĂĄs bĂșcsĂșlevelĂ©t, biztos felesleges lett volna a budai Starbucksban egy MacBook mögĂŒl okoskodni. SzerencsĂ©re ezt megtette helyettem a Bolyki Brothers alapĂ­tĂł tagja, Bolyki György, aki szakmailag darabokra szedte GerendĂĄs Ă©rvelĂ©sĂ©t.

Bolyki persze nem egy hivatĂĄsos mikroblogger, hanem egy zeneiparban, koncertszervezĂ©ssel Ă©s magĂĄval a zenĂ©lĂ©ssel is foglalkozĂł ember szempontjĂĄbĂłl vesĂ©zi ki a levelet, Ă©s mĂ©g Ășgy is higgadt tud maradni, hogy tulajdonkĂ©ppen vĂ©gig az MSZP-SZDSZ kormĂĄnyt bökdösi.

Ha valamikor, hĂĄt az MSZP-SZDSZ kormĂĄnyok idejĂ©n volt fasiszta masĂ­rozĂĄs, cigĂĄnygyilkossĂĄgok, de volt nekĂŒnk izraeli ĂĄllampolgĂĄrkĂ©nt idetelepĂ­tett SzabĂł Albert dĂ­sz-nĂĄcink, Ă©s sikerĂŒlt Ășgy „lehozni” az MSZP-SZDSZ kormĂĄnynak a nyolc Ă©vĂ©t, hogy Parlamentbe kerĂŒlhetett a Jobbik. Ha valamikor, hĂĄt ezekben az idƑkben kellett volna „fasizĂĄlĂłdĂĄsrĂłl” beszĂ©lni, nem ma.

A lényeg viszont tényleg nem a politika, hanem tényleg szakmai tisztånlåtås. Ha valakit érdekel, mikkel kell foglalkoznia egy megélhetési zenésznek Magyarorszågon, akkor is érdemes elolvasni a szöveget.

Kilenc Ă©vig voltam rendezvĂ©nyszervezƑ. Nincs a zenei Ă©letben olyan „sztĂĄr”, aki ne lĂ©pett fel volna rendezvĂ©nyeken. Ez nem szĂ©gyellnivalĂł, nem alĂĄvalĂł munka, hanem szolgĂĄltatĂĄs. Van, akit arra kĂ©rnek fel, hogy produkciĂł legyen az esemĂ©nyen, van, akit alĂĄfestƑ zenĂ©nek. Mindenki eldöntheti, mit vĂĄllal el.

Advertisement

És mielƑtt mĂ©g valaki azt hinnĂ©, hogy Bolyki egyszerƱen ledorongolja GerendĂĄst, igazĂĄbĂłl nagyon szĂ©p, felemelƑ ĂŒzenettel fejezi be a mondanivalĂłjĂĄt.

Hirdess meg egy GerendĂĄs koncertet mĂ©g ezen a hĂ©ten, Ă©s nĂ©zd meg, hĂĄnyan veszik meg a jegyet, hĂĄnyan fognak lemezt venni. Ha tĂ©nyleg olyan sokan, mint ahĂĄnyan a sajtĂłban/interneten mellĂ©d ĂĄllnak, jövƑ hĂłnapban Ășj hĂĄzat vehetsz magadnak. Ha kevesen, akkor lĂ©pd ĂĄt a most oly hangos tömeget, tĂĄvolodj el tƑlĂŒk, Ă©s keresd meg a sajĂĄt közönsĂ©gedet!

Kapaszkodj a gitĂĄrodba, Ă©s bĂ­zz a tehetsĂ©gedben! A remĂ©nyt Ă©s a jövƑkĂ©pet senki nem fogja „leszĂĄllĂ­tani” a cĂ­medre, csak magadnak tudod megteremteni. NĂ©zz a gyermekeid csillogĂł szemĂ©be, Ă©s kezdj el dolgozni Ă©rtĂŒk, Ă©s a hazĂĄĂ©rt, amiben nevelkednek.

Advertisement

A teljes vålaszt elolvashatjåtok a MƱvész-ember blogon.

KĂ©p: Facebook