This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Boldog nemzetközi férfi- és vécénapot!

November 19. különleges dátum, először 1999-ben tartották meg ezen a napon Trinidad és Tobagóban a nemzetközi férfinapot, az ENSZ támogatásával. Aztán meghódította a világot.

Advertisement

A nemzetközi férfinap szervezői a következő célokat tűzték ki célul világszerte:

  • Megünnepelni a férfiakat és a fiúkat, hogy elismerésre kerüljön az értékes és pótolhatatlan hozzájárulásuk, melyet a közösségeinkért és a társadalmunkért tesznek.
  • Előtérbe kell helyezni a nemek közötti egyenlőséget és szükséges támogatni a nemek közötti kapcsolatokat.
  • Ki kell emelni az erőt és a bátorságot, amivel a férfiak a jobb és biztonságosabb közösségi élet kialakításában vesznek részt.
  • Pozitív férfi példaképeket kell felmutatni. Itt nem szabad a filmsztárokra és a sportolókra gondolni. Hétköznapi férfipéldák kellenek, akik megtestesítik a mindennapi dolgozó embert, aki egészséges és tisztességes életet él.
Advertisement
Illustration for article titled Boldog nemzetközi férfi- és vécénapot!
Illustration for article titled Boldog nemzetközi férfi- és vécénapot!
Advertisement

Na hát én a férfinapot pont ugyanannyira találom felesleges hülyeségnek, mint a női változatát. Félreértés ne essék, az egyenjogúság, más emberek megbecsülése, a kölcsönös tisztelet evidens kell legyen az év minden napján.

Ezért nem látom sok értelmét az utolsó pillanatban virágért rohangálni az aluljáróban, és azzal kiváltani ezt a dolgot, bár nyilván szép gesztus, de akkor legyen gesztus máskor is, ne csak akkor, amikor erre vagy ez mesterséges nemzetközi dátum. Ahogy a szerelmesek se csak Valentin-napon ünnepeljék a kapcsolatukat.

Advertisement

Úgyhogy nekem se vegyetek ma csokrétát, ha kérhetem.

Illustration for article titled Boldog nemzetközi férfi- és vécénapot!
Advertisement

Ráadásul pont mára esik a World Toilet Day is, de ahogy erre alovakatanyulakelbasztak felhívta a figyelmet tumblr-en, ez nem az angol vécé ünnepléséről szól, hanem figyelemfelhívás a kiépített csatornarendszer hiányának higéniai veszélyeire. És arra, hogy ez az állapot mennyire kiszolgáltatott helyzetbe hozza a nőket.

Gif: Predator

Share This Story

Get our newsletter