Hogyan rémisztett meg két BKV-ellenőrt a 168 centis olvasó

"Ők hátrébb léptek egyet, sőt, az egyikük homloktetőig szaladt szemöldökkel odakapott az oldalához, ahol én a jegylyukasztót sejtettem."

Szuper dolog, hogy a Kinján az "olvasók" bármikor jobbat írnak, mint az "írók". Sergio Cattani kalandjai a 49-es villamos marconán indító, majd elmenekülő ellenőreiről például olyan, mintha Wodehouse mester posztolta volna, ha az ő korában már van Kinja. A szép, ellenőrkergető emlékek az Oktogonon három közterületes által legyűrt nőról olvasva törtek elő Sergio Cattaniból. Kiderül, miért érdemes fiatalon bokszolni, és hogy van-e megfélemlítő hatása egy 41-es makkbarna félcipőnek. Jó szórakozást, alant a kontextus végett először a poszt, utána pedig a szórakoztató reakció olvasható.

Bliccelőt szabadított a nő, akit megrángatták a közterületesek

Hamar kiderült a szörnyű asszonyrángatós videó háttere. Az Origo beszélt a budapesti közterület-felügyelettel, ahol az ő szemszögükből is elmesélték a történteket.

Ami pedig az, hogy a hölgy egy fiatalabb, bliccelő lányt szabadított ki a gondolom hasonló elbánást mutató közterületesek karmaiból, majd futásra bíztatta.

Miklós István, a felügyelet szolgálati igazgatóhelyettese az Origónak azt mondta, munkatársai október elsején délután "vontak eljárás alá egy hölgyet" a körúti villamoson az Oktogonnál, akinek nem volt se jegye, se bérlete, és nem akarta igazolni magát. A nő ezután megpróbált elmenekülni, a villamos előtt átrohant, a közteresek ekkor megfogták a karját. Ekkor lépett oda a videón látható nő, aki kitépte a bliccelőt az egyenruhások keze közül, és kiabálta neki, hogy meneküljön. Az utas el is futott, a közbeavatkozót viszont elkapták és visszatartották, ez látható a videón.

Miklós István szerint az, hogy kitépte a lány karját a közterületesek markából, már önmagában hivatalos személy elleni erőszaknak minősül.

Advertisement

Abban egyelőre nem ért egyet senki, hogy pontosan mi volt a nő mellényére írva. Egyesek szerint "Október 15.", ami vonatkozhat az Occupy-mozgalomra vagy Szálasi Ferenc hatalomátvételére is. Mások azt mondják, hogy "Október 5.", ami pedig a Pedagógus Világnap. Az utóbbit támasztja alá az a komment, ami a 444.hu posztjára érkezett és a videón látható nő lánya hagyott.