BL-döntős a Juventus, teljesült az Inkei–Szily tengely álma

Címvédés és ezredik El Clásico sem lesz: az olasz csapat a lehető legmegérdemeltebben ütötte el a továbbjutástól a Real Madridot. A Bajnokok Ligája fináléjában tehát Barcelona–Juventus jön.

Az első félidőben egy tizenegyessel ledolgozta egygólos hátrányát a Real, és idegenben lőtt góllal máris továbbjutásra állt, hiszen az első meccsen 2-1-re kapott ki Torinóban. Csakhogy a második menet eleje táján egy védelmi hiba után Morata kíméletlenül beverte a ziccert, 1-1, és a címvédő spanyolok innen már nem tudtak visszajönni. Mentek ugyan rendesen – főként Bale –, helyzeteik is voltak, de az olaszoknak még több, simán lezárhatták volna a történetet. Nem sikerült nekik sem, úgyhogy maradt a pörgés a 90+4 perc végéig, de közben valahogy mégis érezni lehetett, hogy ebből a párharcból is a kevésbé esélyes megy most tovább.

Advertisement

Szily riporter is örülhet, meg Inkei riporter is: mégiscsak nemzetközi lesz tehát a döntő. Bónusz: meglepő ugyan, de még soha nem volt Barcelona–Juventus nemzetközi futballkupa fináléjában.

Advertisement

Ezek után persze mindenki a Barcelonát tartja favoritnak, de én már tényleg nem tudom. Múltkor azt írtam, olaszoknak nemigen bírok szurkolni, ehhez képest érzem, hogy pálfordulás lesz ennek a vége. Nem nagyon szabad ilyesfajta hangzatos kijelentéseket tenni, ez a tanulság.

Fotó: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty

Share This Story

Get our newsletter