A lŇĎ- √©s sz√ļr√≥fegyverek, robban√≥anyagok √©s tiltott √∂nk√©nyuralmi jelk√©pek mellett "aktu√°l politik√°t" is tilos bevinni Orb√°n Viktor stadionj√°ba.

Kev√©s hely van m√©g Magyarorsz√°gon, ahol ny√≠lt form√°ban zajlana √°ltal√°nos politikai cenz√ļra. Az egyik ilyen az Orb√°n Viktor h√©tv√©gi h√°z√°hoz hozz√°√©p√≠tett focip√°lya.

Olvas√≥nk, CsFsk jegyet szeretett volna venni a felcs√ļti ar√©n√°ba, de m√°r nem kapott, mert mind elfogyott. Unalm√°ban olyat csin√°lt, amit kevesen mern√©nek megtenni: olvasgatni kezdte a a stadion online is kif√ľggesztett h√°zirendj√©t. Ahol meglepŇĎ dolgot tal√°lt.

Advertisement

A sz√∂veges r√©sz alatt, tal√°n az egyszerŇĪbb drukkerek kedv√©√©rt, piktogramsor magyar√°zza el, hogy mit tilos bevinni a minisztereln√∂kk√∂zeli l√©tes√≠tm√©nybe. √Čs a szok√°sos vesz√©lyes t√°rgyak mellett ott szerepel az "aktu√°l politika".

Mit nem lehet bevinni a p√°ly√°ra??? Aktu√°l politik√°t! azaz : Viktort szidni TILOS!

Advertisement

Ezt a k√∂vetkeztet√©st vonta le level√©ben CsFsk. √Čn meg csak √°mulok.

Micsoda kih√≠v√°s, micsoda fantasztikus amb√≠ci√≥ ez Orb√°nt√≥l! A magyar t√∂rt√©nelem legnagyobbjaival akar versenyezni, neki kevesebb nem √©lvezet. Ezt ugyanis, m√°rmint a politiz√°l√°s meccsen val√≥ betilt√°s√°t m√©g R√°kosi√©knak sem siker√ľlt el√©rni√ľk. Pedig az ŇĎ idej√ľkben pap√≠rforma szerint m√©g szil√°rdabb volt a Nemzeti Egy√ľttmŇĪk√∂d√©s Rendszere. Orb√°n - ezen t√©nyleg meg vagyok lepve - ezek szerint nem olvasta Ferdinandy Gy√∂rgy csod√°latos focinovell√°it az √∂tvenes √©vek Fradi-p√°ly√°j√°r√≥l. (Ezek a legjobb magyar foci√≠r√°sok M√°ndy Iv√°n novell√°i √©s Esterh√°zy P√©ter sz√∂vegei mellett. Itt van az egyik legjobb √≠r√°sa.) M√©g az √ĀVH meg a k√≠nz√°sok √©s a b√∂rt√∂n fenyeget√©se sem tudt√°k megt√∂rni az √°tnevezett, a sz√≠neit is elvesztŇĎ Fradi szurkol√≥it. A meccs egyszerŇĪen az√©rt van kital√°lva, hogy ott kiab√°ljon az ember, √©s ezen m√©g R√°kosi sem volt k√©pes v√°ltoztatni.

Advertisement

Most majd megl√°tjuk, sz√©p feladat lesz ez Orb√°nnak. Neki kevesebb erŇĎszakszervezet √°ll rendelkez√©s√©re, cser√©be vide√≥technik√°val √©s egyedileg azonos√≠that√≥ jegyekkel t√°mad. √Čn eddig nem √©rtettem a fociultr√°k elkeseredett harc√°t a szurkol√≥i k√°rtya √©s a szem√©lyi adatokat tartalmaz√≥ jegy mellett, most m√°r kezdem meg√©rteni ŇĎket.

A tilt√≥lista egy√©bk√©nt az aktu√°lpolitik√°t lesz√°m√≠tva is izgalmas, hiszen a szok√°sos tilt√°sok mellett konyhai k√©zt√∂rlŇĎ pap√≠rt, szersz√°mk√©szletet, v√≠zipisztolyt √©s p√©nzt is tilos bevinni a Panch√≥ba. Ut√≥bbin nyilv√°n nagyokat hahot√°znak M√©sz√°ros LŇĎrinc d√≠szp√°holy√°ban.