Illustration for article titled Bivakolásra is készen, csúcsmászás előtt áll a román/magyar csapat

Török Zsolték a már korábban is kalandos Nanga Parbat expedíció csúcspontjához közelítenek. Június utolsó hetében egy csapat fegyveres támadta meg a hegy oldalában található hegymászóhotelt. Az ott tartózkodó 10 külföldi és 2 helyi hegymászót a hotel elé vezették és agyonlőtték.

Advertisement

A két magyar taggal rendelkező román expedíció tagjai, Török Zsolt, Aurel Sălăşan és Teo Vlad jelenleg a négyes táborban tartózkodnak 7200 méter magasan. Tegnap este értek fel, most havat olvasztanak és teát főznek.

Advertisement

Ha a negyedik tag, Marius Gane is felér estig, már holnap hajnalban, helyi idő szerint 3 órakor elindulhat a csúcsmászás. A csapat másik magyar tagja, Adamcsek Brúnó, egészségügyi problémák miatt az alaptáborban maradt.

Török Zsolt ezt üzente telefonon: “Mintha egy kőbányában lennénk itt fent, nagyon kevés a hó. Holnap minél többet kell napvilágnál mennünk, hogy lássuk a nyomvonalat. Bivakolásra is fel vagyunk készülve. Tisztán látom a csúcsot innen!"

Advertisement

Az aradi Török Zsolt hegymászó vezetésével induló expedíció a világ kilencedik legmagasabb hegycsúcsát szemelte ki magának. Június 15-én, 5100 méter magasan állítottak alaptábort, majd innen indultak megmászni a Pakisztán és India határán található Nanga Parbat 8125 méteres csúcsát.

Share This Story

Get our newsletter