Illustration for article titled ​Bill Clinton élő adásban orbánozott a Daily Show-ban

Magyar ember ritkán ér el ilyent, világszintű mumus lett a miniszterelnökünk. "Ezek a fickók örökké a hatalomban akarnak maradni és megszedni magukat" – mondta Clinton.

Advertisement

Jon Stewartnak adott interjút a volt elnök a legendás showműsorban, de a magyar nézők ezúttal nem nevettek szívből. Clinton a beszélgetés egy pontján arról értekezett, hogy jelenleg három nagy kormányzási modell létezik a világban. Van a nem kormányzati-vállalkozói modell, amire Clinton csak annyi szót vesztegetett hogy ha ez úgy működik, mint a Gates házaspár alapítványa, akkor jó dolog, ha meg úgy, mint az ISIS, akkor rossz. A következő az "autoriter kapitalizmus" modellje, aminek fő reprezentánsa Oroszország, de ehhez az iskolához tartozik Kína is. És a magyar miniszterelnök!

Advertisement

Orbánról – akinek a titulusát igen, de a nevét nem ejtette ki Clinton – azt mondta, hogy sokkal tartozik Amerikának, mégis az autoriter kapitalizmust dicsőíti, és nem akarja feladni a hatalmat. "Ezek a fickók örökké a hatalomban akarnak maradni és megszedni magukat" – mondta Orbánról a volt elnök.

Advertisement

A harmadik modell a demokratikus. Az erről szóló részben már nem esett szó Magyarországról.

(via 444.hu)

Share This Story

Get our newsletter