Bezárult a kör: Lázár trafikos cimborája lett a Napi Gazdaság tulaja

A trafiktörvény egyik szerzője és egyben nagy kedvezményezettje, a hódmezővásárhelyi vállalkozó Sánta János 49 százalékot szerzett.

A többségi tulajdonos, egykori Simicska-bizalmasból Orbán-párti médiatulajdonossá vált Liszkay Gábor eladta az általa nemrég megvett és egyes számú kormányújságnak szánt Napi Gazdaság egy részét. A valasz.hu szerint a vevő nem más, mint a Continental dohánycég tulajdonosa

Advertisement

A gyártástól a kiskerskedelmi árusításon át a nagykerekig mindenhol érdekelt, a neki kedvező törvények áldását élvező Sánta Lázár ismert lekötelezettje.

Médiatulajdonosként még nem ismertük, de azt tudni lehetett, hogy mocorog benne az írói tehetség. Az ő számítógépén írták ugyanis annak idején a trafiktörvény egyik tervezetét, amit az EU-nak küldött el a magyar kormány.

Mindeközben alakul Habony Árpád médiacége, a Modern Media Group is. Halódó sajtópiacon ekkora mozgást! El nem merem képzelni, mi lenne, ha a magyar média még jó üzletnek is számítana. A szórakozás azért garantált, mert a friss versenyzők nyilvánvalóan kizárólag az állami hirdetési bevételekben bízhatnak, azokból viszont bár van sok, korlátlan mennyiség azért nincsen. Így egy idő múlva okszerűen egymásnak fognak ugrani.

Share This Story