Illustration for article titled Bezárult a kör: Lázár trafikos cimborája lett a Napi Gazdaság tulaja

A trafiktörvény egyik szerzője és egyben nagy kedvezményezettje, a hódmezővásárhelyi vállalkozó Sánta János 49 százalékot szerzett.

Advertisement

A többségi tulajdonos, egykori Simicska-bizalmasból Orbán-párti médiatulajdonossá vált Liszkay Gábor eladta az általa nemrég megvett és egyes számú kormányújságnak szánt Napi Gazdaság egy részét. A valasz.hu szerint a vevő nem más, mint a Continental dohánycég tulajdonosa

A gyártástól a kiskerskedelmi árusításon át a nagykerekig mindenhol érdekelt, a neki kedvező törvények áldását élvező Sánta Lázár ismert lekötelezettje.

Advertisement

Médiatulajdonosként még nem ismertük, de azt tudni lehetett, hogy mocorog benne az írói tehetség. Az ő számítógépén írták ugyanis annak idején a trafiktörvény egyik tervezetét, amit az EU-nak küldött el a magyar kormány.

Mindeközben alakul Habony Árpád médiacége, a Modern Media Group is. Halódó sajtópiacon ekkora mozgást! El nem merem képzelni, mi lenne, ha a magyar média még jó üzletnek is számítana. A szórakozás azért garantált, mert a friss versenyzők nyilvánvalóan kizárólag az állami hirdetési bevételekben bízhatnak, azokból viszont bár van sok, korlátlan mennyiség azért nincsen. Így egy idő múlva okszerűen egymásnak fognak ugrani.

Share This Story

Get our newsletter