A p√°lyaudvar bizonytalan ideig nem ind√≠t √©s nem fogad vonatokat, ezt a hangosbemond√≥kon kereszt√ľl jelentett√©k be, nem sokkal 9 √≥ra ut√°n. RendŇĎrsorfal is van.

√ćgy pr√≥b√°lj√°k elz√°rni a peronokat ‚Äď de elŇĎtt√ľk √©s m√∂g√∂tt√ľk is vannak menek√ľltek ‚Äď, illetve a fŇĎbej√°ratn√°l is √°llnak. Kordonnal z√°rt√°k le az alulj√°r√≥b√≥l a p√°lyaudvar fel√© vezetŇĎ felj√°r√≥t. A p√°lyaudvar belsŇĎ v√°g√°nyain n√©gy vonat is √°ll, azokra nem lehet felsz√°llni.

A BKK ennek kapcsán közölte, a 73-as és a 76-os trolibusz nem érinti a Munkás utca és a Keleti pályaudvar megállót, a 80A trolibusz pedig a Gumigyár, az Aréna Pláza és a Keleti pályaudvar megállót.

Update: A menek√ľltek p√°lyaudvar ki√ľr√≠t√©se k√∂zben demonstr√°ci√≥ba kezdtek: jelszavakat skand√°lva k√∂vetelt√©k, hogy engedj√©k ŇĎket tov√°bbutazni N√©metorsz√°gba. A 7-es √©s 8-as v√°g√°ny k√∂z√∂tti peronon demonstr√°l√≥kat a K√©szenl√©ti RendŇĎrs√©g pr√≥b√°lta kiterelni a csarnokb√≥l. Ha minden igaz, ez siker√ľlt is nekik, a k√©tsz√°z fŇĎs kij√∂tt a p√°lyaudvar√≥l.

Advertisement

Update 2: A t√∂bb sz√°z menek√ľlt a Baross t√©ren t√ľntet tov√°bb,a vonatjegy√ľket lobogtatj√°k, N√©metorsz√°gba akarnak menni.

Fotó: Balogh Zoltán/MTI