Beyonce, Glenn Danzig és Courtney Love is a melegek házassága mellett

Az amerikai legfelsőbb bíróság éppen most vizsgálja a DOMA-t, azaz a házasság védelmében írt törvényt, amit még Bill Clinton írt alá 1996-ban. A DOMA lényege, hogy a szövetségi kormány nem ismeri el az azonos neműek házasságát, még ha az adott államban törvényesnek is számít. Az Egyesült Államokban a lehetőség, hogy akár a melegek házasságát egy hosszú jogi procedúra végén akár tényleg elismerhetik, annyira felcsigázott mindenkit, hogy a hírességek sem bírták magukba tartani a véleményüket.

A címlapképet például Michael K. Williams tette ki az Instagramjára. Williams játszotta a legendás/klasszikus/kikerülhetetlen/hibátlan Drótban Omar Little-t, Baltimore szegénynegyedeinek meleg Robin Hoodját.

Advertisement

Kiállt az egyenlőségért Beyonce is, aki egy kézzel írt szép üzenetet fotózott le.

Courtney Love-val lehet viccelődni, mert szerinte biztos nagyon sok minden rox a világon, főleg ha kábítószerről van szó, de azért együtt kell érteni vele, hogy az egyenlőség tényleg elég vagány.

Advertisement

Glenn Danzig, a legkirályabb otthoni könyvtárral rendelkező énekes pedig egyszerűen ennyit írt Twitterre: Tegyétek már túl rajta magatokat baszdmeg - egyenlőséget mindenkinek. Ha Danzig melletted van, akkor nincs mitől félned.

Advertisement

[A.V. Club]

Share This Story