​Bevetették-e élesben a macskarakétát?

Egy 1530 körül festett kódex digitalizálása közben találták a képeket a lángoló macskákról és madarakról. Várostromkor vethették be az égő macskát.

A University of Pennsylvania kutatói találták meg az illusztrációkat a szellemes szerkezetről egy német nyelvű kódexben. A kötet szerzője azt javasolja, hogy a rakétát erősítsék a macskára, gyújtsák meg, majd küldjék be az ostromlott várba vagy városba, hátha sikerül felgyújtania azt. Eddig az elmélet.

Advertisement

A videón nyilatkozó kutató azért szerint nem valószínű, hogy a valóságban is használtak volna macskarakétát, mert az borzalmas, kegyetlen ötlet. Hát ez egy laborban tenyésztett kutató lehet, ha azt képzeli, hogy pont emiatt ne vetették volna be. Az már sokkal racionálisabb ellenérv, hogy még egy nagyhatalmú hadvezér sem tudna rávenni egy lángoló macskát, hogy az általa elképzelt irányba fusson.

Az is igaz, hogy egy ügyvéd barátom dolgozott olyan ügyön, amelyikben az egyik magyar szomszéd felgyújtotta a szomszédja kutyáját, aki lángolva hazamenekült, lángra lobbantva a kertben álló istállót.

Advertisement

A videó - nem a magyar égő kutyáról, hanem a macskarakltáról - itt nézhető meg.

Share This Story