Bevetették a csodafegyvert a jobbikos piacfoglalók ellen: leszarják őket

Illustration for article titled Bevetették a csodafegyvert a jobbikos piacfoglalók ellen: leszarják őket

Ezúttal példásan jár el a magyar rendőrség. A jobbikos csapat mindennél jobban szeretné felszögezni magát a keresztre, de képtelenek áldozattá válni, mert nem foglalkoznak velük.

Advertisement
Illustration for article titled Bevetették a csodafegyvert a jobbikos piacfoglalók ellen: leszarják őket

Reggel 8 körül egy csapat wannabe szélsőjobbos Jézus bemászott és “elfoglalta” a Keleti mögött, a Verseny utca torkolata után található egykori Novák Piac területét, mert itt lenne az egyik tranzitzónájuk a Magyarországról továbbinduló menekülteknek. A Jobbik nem szeretne sem menekülteket, sem trazitzónákat, médiafigyelmet és rendőrségi ellencsapást annál inkább.

Advertisement

Dél felé értem a helyszínre. A jobbikosok szépen kidekorálták a kerítés egy szakaszát magyar zászlókkal és Budapest nem menekülttábor! feliratú molinókkal. Odabent pedig, pár méternyire a kaputól, mobil szaletlit állítottak fel, alatta sörasztallal és padokkal. Kívül egy darab, pár civillel vidáman diskuráló rendőrt láttam, úgy 50 méterre a kaputól.

Advertisement

A helyszínen ettől eltekintve kizárólag szélsőjobbos aktivisták és újságírók tartózkodtak, előbbiek a rácson át nyilatkoznak utóbbiaknak, ami távolabbról egészen úgy néz ki, mint amikor Ferenc atya szabadtéri gyónást tartott a nyári hittantáborban, csak itt ágak helyett egy vaskerítés választja el a feleket.

A rendőrség példás helyzetfelismeréssel látta át, hogy a jobbikosok mennyire elcseszték, hogy olyan helyen próbálnak figyelmet kelteni, ahol egyáltalán nincsenek hangulatba hozható gyalogosok, csak elsuhanó autók, így egyelőre totál békén hagyták a tiltakozókat.

Advertisement

15-20 perccel az akció után egy járőr igazoltatta a főszervezőt, nem sokkal később jöttek a BRFK-sok, akik az összes résztvevővel megtették ugyanezt – panaszkodott láthatólag kissé csalódottan a Cinknek Stummer János főszervező amiatt, hogy nem volt semmi más piszkálódás. Stummer azt lebegtette meg, hogy addig ott fognak pecózni, amíg Tarlós főpolgármester vissza nem vonja a tranzitzónákara vonatkozó rendelkezését.

Minden résztvevő elszánt, és felkészült a következményekre – mondta Stummer.

Te szegény, amíg a kormány jobbikosabban kommunikál az ügyben nálatok, itt aszalódhatsz meg a spanokkal, a legdurvább következmény pedig az lehet, hogy elpusztultok az unalomtól – gondoltam magamban, majd kövér gázt húzva távoztam a szomorú helyszínről.

Share This Story

Get our newsletter