Ez√ļttal p√©ld√°san j√°r el a magyar rendŇĎrs√©g. A jobbikos csapat mindenn√©l jobban szeretn√© felsz√∂gezni mag√°t a keresztre, de k√©ptelenek √°ldozatt√° v√°lni, mert nem foglalkoznak vel√ľk.

Reggel 8 k√∂r√ľl egy csapat wannabe sz√©lsŇĎjobbos J√©zus bem√°szott √©s ‚Äúelfoglalta‚ÄĚ a Keleti m√∂g√∂tt, a Verseny utca torkolata ut√°n tal√°lhat√≥ egykori Nov√°k Piac ter√ľlet√©t, mert itt lenne az egyik tranzitz√≥n√°juk a Magyarorsz√°gr√≥l tov√°bbindul√≥ menek√ľlteknek. A Jobbik nem szeretne sem menek√ľlteket, sem trazitz√≥n√°kat, m√©diafigyelmet √©s rendŇĎrs√©gi ellencsap√°st ann√°l ink√°bb.

D√©l fel√© √©rtem a helysz√≠nre. A jobbikosok sz√©pen kidekor√°lt√°k a ker√≠t√©s egy szakasz√°t magyar z√°szl√≥kkal √©s Budapest nem menek√ľltt√°bor! felirat√ļ molin√≥kkal. Odabent pedig, p√°r m√©ternyire a kaput√≥l, mobil szaletlit √°ll√≠tottak fel, alatta s√∂rasztallal √©s padokkal. K√≠v√ľl egy darab, p√°r civillel vid√°man diskur√°l√≥ rendŇĎrt l√°ttam, √ļgy 50 m√©terre a kaput√≥l.

Advertisement

A helysz√≠nen ettŇĎl eltekintve kiz√°r√≥lag sz√©lsŇĎjobbos aktivist√°k √©s √ļjs√°g√≠r√≥k tart√≥zkodtak, elŇĎbbiek a r√°cson √°t nyilatkoznak ut√≥bbiaknak, ami t√°volabbr√≥l eg√©szen √ļgy n√©z ki, mint amikor Ferenc atya szabadt√©ri gy√≥n√°st tartott a ny√°ri hittant√°borban, csak itt √°gak helyett egy vasker√≠t√©s v√°lasztja el a feleket.

A rendŇĎrs√©g p√©ld√°s helyzetfelismer√©ssel l√°tta √°t, hogy a jobbikosok mennyire elcseszt√©k, hogy olyan helyen pr√≥b√°lnak figyelmet kelteni, ahol egy√°ltal√°n nincsenek hangulatba hozhat√≥ gyalogosok, csak elsuhan√≥ aut√≥k, √≠gy egyelŇĎre tot√°l b√©k√©n hagyt√°k a tiltakoz√≥kat.

15-20 perccel az akci√≥ ut√°n egy j√°rŇĎr igazoltatta a fŇĎszervezŇĎt, nem sokkal k√©sŇĎbb j√∂ttek a BRFK-sok, akik az √∂sszes r√©sztvevŇĎvel megtett√©k ugyanezt ‚Äď panaszkodott l√°that√≥lag kiss√© csal√≥dottan a Cinknek Stummer J√°nos fŇĎszervezŇĎ amiatt, hogy nem volt semmi m√°s piszk√°l√≥d√°s. Stummer azt lebegtette meg, hogy addig ott fognak pec√≥zni, am√≠g Tarl√≥s fŇĎpolg√°rmester vissza nem vonja a tranzitz√≥n√°kara vonatkoz√≥ rendelkez√©s√©t.

Advertisement

Minden r√©sztvevŇĎ elsz√°nt, √©s felk√©sz√ľlt a k√∂vetkezm√©nyekre ‚Äď mondta Stummer.

Te szeg√©ny, am√≠g a korm√°ny jobbikosabban kommunik√°l az √ľgyben n√°latok, itt aszal√≥dhatsz meg a spanokkal, a legdurv√°bb k√∂vetkezm√©ny pedig az lehet, hogy elpusztultok az unalomt√≥l ‚Äď gondoltam magamban, majd k√∂v√©r g√°zt h√ļzva t√°voztam a szomor√ļ helysz√≠nrŇĎl.