Szanyi kapit√°ny remek interj√ļj√°ban mondta ezt, a riporter nem tiltakozott. Mindenki tudta, de az ilyesmit nem szokt√°k bevallani.

A szocialista p√°rtnak a N√©pszav√°n k√≠v√ľl nincs sz√∂vets√©gese a sajt√≥ban, a m√©di√°ban. Az a p√°r sz√°zezer ember, akihez eljut a lap, nagyon sz√°m√≠t, viszont ennyi szavazat kev√©s a korm√°nyv√°lt√°shoz. Ez√©rt az aktivist√°ink a jel√∂ltekkel egy√ľtt f√°radhatatlanul j√°rj√°k a v√°laszt√≥ker√ľleteket, hogy az embereket meggyŇĎzz√©k arr√≥l: az ap√°tia az ellens√©g√ľk.

Ezt mondta Szanyi Tibor, az MSZP leendŇĎ EP-k√©pviselŇĎje a p√°rt propagandaeszk√∂z√©nek adott interj√ļban. Amiben a Nyelv√ļj√≠t√≥ Kapit√°ny el√°rulta, hogy t√≠z magyarb√≥l egy darab fideszes "nyalog√°ny" akad. Vicces r√©sz volt, ahol elmorzsolt p√°r k√∂telezŇĎ mondatot az Egy√ľttel k√∂t√∂tt meg√°llapod√°sr√≥l √©s a baloldali √∂sszefog√°sr√≥l, hogy a gondolatmenetet a kor√°bbiakkal 180 fokban elt√©rve azzal z√°rja, hogy

MeggyŇĎzŇĎd√©sem egy√©bk√©nt, hogy tavasszal arra a k√©rd√©sre fog leegyszerŇĪs√∂dni a v√°laszt√°s: maradjon-e a Fidesz, vagy j√∂jj√∂n az MSZP.

Az MSZP választási jelszavait nem akarta elárulni, azt viszont igen, hogy milyen feliratok lógnak az MSZP-szákház karácsonyfájáról. Nem fogod kitalálni, mivel díszítenek a progresszívek:

"Jó munkát, jó fizetést!"

"Hazat√©rŇĎ fiatalok!"

és

"Ha Európa, akkor MSZP!"

H√°t erre varrja f√∂l a gombot maga a N√©pp√°rti √Črtelemben Vett Progressz√≠v J√©zus Krisztus!

Advertisement