Illustration for article titled Beszéljük meg a Breaking Badet!

Öt év után végetért a jelenlegi amerikai televíziózás körbeimádott sorozata. Itt kiöntheted a lelked róla.

Advertisement

Walter White és az egyre nagyon spirálba kerülő bűnügyi karrierjét én nem évekig, hanem összesen három hónapig követtem, ennyi idő elég volt arra, hogy kényelmesen, az elejétől bepótoljam és az amerikai premierrel majdnem egy időben a végére is érjek. Lehet, sőt, igazából teljesen biztos, hogy máshogy látom a Breaking Bad erényeit, mint azok, akik 2008 óta nézik.

Hányan vannak egyáltalán olyanok, akik 2008. január 20. óta nézik és a végéig kitartottak mellette? Hányan kapcsolódhattak be akkor, amikor egy rajongó családtag/haver elkezdte noszogatni őket? Vajon mikor volt a nagy töréspont a sorozat történetében, amikor hirtelen mindenki erről kezdett beszélni?

Advertisement

Ezekre a kérdésekre a választ nem tudom, mert az utóbbi öt évben szándékosan sikerült elkerülnöm minden, de tényleg minden Breaking Bad-spoilert. Nem olvastam el egy cikket sem róla. Nem néztem utána egy olyan utalásnak sem, amit valaki elsütött mondjuk Facebookon és főleg nem lőttem le magamnak az egész sztoriját. Egyszer 14 éves koromban elkövettem azt a hibát, hogy amikor a köztévé történelmében másodjára adta a Twin Peakset, elolvastam egy David Lynch-interjút a Filmvilágban. Amiben az egyik kérdés az volt, hogy miért az ölte meg Laura Palmert, aki. Utána még 15 évig vettem a Filmvilágot, szóval nem az újságra voltam mérges, hanem magamra, hogy ekkora balfasz vagyok.

Illustration for article titled Beszéljük meg a Breaking Badet!
Advertisement

És hogy mi a véleményem a Breaking Badről általában? Az, hogy egy jó sorozat, ami néha nagyon jó, egész ritkán pedig kurva jó. El voltam ájulva Új-Mexikó tájaitól, attól, hogy nagyon sokszor a kép kétharmadában a valószínűtlenül kék eget mutatták. Nagyon tetszett az, amikor megjelent egyszerre a sorozatban Saul, Mike és Gus, három olyan karakter, akik láthatólag az előző másfél szezon száraz és földhözragadt sztorija felett álltak, és pont annyira voltak mindhárman eltúlozva (a nyálkás, simlis, és vicces ügyvéd, a morózus problémamegoldó nyugdíjas és a kegyetlen, elegáns szótlan drogbáró), hogy sokkal élvezhetőbbé tették a White-család kálváriáját. Nagyon tetszett Hank, aki valahogy mindig úgy viselkedett nem éles helyzetekben, mint minden magyar esküvőn a vicces, részeg nagybácsi. Tetszett, hogy még a sorozat második felében is tudunk meg olyan információkat a kispados mellékszereplőkről, akik simán lehettek volna egydimenziós figurák. A zongorázó Skinny Pete-ről beszélek.

De a három hónap alatt sosem éltem át akkora vallásos áhitatot, mint a rajongók állítják. Jó, a Lostot évekig követtem, de ott is elkerült a megvilágosodás. Te ha te nézted a Breaking Badet, akkor mi tetszett benne? Mi nem? Elégedett vagy a befejezéssel? Vagy szerinted túl patentül zártak le minden szálat benne? Tényleg ez volt Minden Idők Legjobb Sorozata? Vagy csak a Mostani Idők Legjobb Sorozata? Ne tartsd magadban a véleményed.

Advertisement

És még egy kis dili a végére. Dél-Amerikában csak most kezdődik a Breaking Bad, vagy ahogy ott hívják, a Metastasis. Főszerepben Walter Blanco.

Képek: Facebook

Share This Story

Get our newsletter